SZERETI A DIÓT! Érden az Elvirában nyílt napot szerveznek
2018. szeptember 25. írta: Cseri Pali

SZERETI A DIÓT! Érden az Elvirában nyílt napot szerveznek

 dio.jpg

Napjainkban nagy az érdeklődés a diótermesztés iránt, sokan akarnak belekezdeni, de nincs hozzá elég információjuk. Ezt fölismerve szervez kezdőknek diótermesztési szakmai napot a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Érdi Kutató Állomása. A képzést 10 fő jelentkezése esetén indítják el 2017. november 8-án csütörtökön 10 órától. Jelentkezési határidő 2018. október 19.

Az intenzív munkát a szűk körű képzés garantálja, maximum 15 fő alkot egy csoportot. A szakmai napon a diótermesztés minden fontos kérdésére kitérnek.

Szó lesz a termőhelyválasztás, a szaporítóanyag- és a fajtaválasztás szempontjairól, ismertetik a termesztési technológia főbb lépéseit (ültetés, éves ápolási munkák, szüret és áruvá készítés) és részletezik a dió növényvédelmét, ami a közhiedelemmel ellentétben korántsem egyszerű.

Végül a konzultáció során konkrét kérdésekre is választ adnak. Ezeket a kérdéseket akár már a jelentkezéssel egy időben is feltehetik az érdeklődők. A szakmai napot legalább 10 fő jelentkezése esetén rendezik meg, nagy létszámú jelentkezés esetén több, maximum 15 fős csoport indul.

Jelentkezési határidő: 2018. október 19.

A dió szakmai nap időpontja: 2018. november 8. (csütörtök) 10 óra

Hely: NAIK Gyümölcstermesztési Kutató Intézet (1223 Budapest, Park u. 2., B épület)

Részvételi díj: 10 000 Ft/fő + ÁFA

A rendezvényt a NAIK GYKI GD009, GD016, GYU008 kutatási témái és az AGR1 INN 123311 azonosítószámú „Új kései fakadási idejű és oldalrügyből is termő diófajták előállítása” című magyar-iráni kutatási projekt, és finanszírozója, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatta az NKFI Alapból.

További információ:

Örsi Borbála: 061-362-1596, 0670-607-6142 info@fruitresearch.naik.hu

(magyarmezőgazdaság)

 

Fotó: Horváth Csilla

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8214261823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása