ÉRDI SPECIALITÁS: Hogyan közlekedjenek a kismamák a feltúrt Szovátai utcában, sehogy?
2018. október 09. írta: Cseri Pali

ÉRDI SPECIALITÁS: Hogyan közlekedjenek a kismamák a feltúrt Szovátai utcában, sehogy?

jarda.jpg

Egy felháborodott érdi polgártól kaptunk egy levelet, amelyben plasztikusan leírja, hogyan is működnek városunkban a járda- és útépítési munkák az ő szemszögén keresztül. Olvassák szeretettel, megéri.

“Ez a fantasztikus város éppen úgy csináltat árkot, hogy konkrétan a buszmegállóig nem lehet tőlünk elmenni. Eddig a nagy kerekű babakocsival tudtam távgyalogolni (bolt nincs a közelben, csak kb. 20 perc hegymászás után jutok hozzá, úttalan utakon...), a kicsi babakocsival tudtam buszra szállni, ha éppen járt erre a buszmegállóba.

Ami amúgy csak 8 percre lenne, csak éppen nincs járda, keresztbe a padkán 25-50 cm-es kőfalak vannak a telekhatárokon, tehát ki kell néha menni az útra. Ami főút, ráadásul nyílegyenes, tehát száguldanak rajta a teherautók, kamionok meg a vagányok.jarda1.jpgDe azért néha ki tudtam mozdulni a kisgyerekkel. Na, most ez sincs: a padkát felásták, középre árkot csináltak, mellette mindkét oldalon ott a gödör. Először a mi oldalunkon. De sebaj, elküszködtünk a másik oldalon.

Aztán pár napja a másikon is... Az úton meg nem mehetek mégsem ilyen hosszan, mert tényleg sok az őrült.Ja, és a Bem térnél, ahol már van néhol járda is, olyan ferde, hogy baromi nehéz megtartani a babakocsit, mert borul. Hol az út, hol a kertek felé.

Nem tudom, ki tervezi, de tuti utálja a kismamákat és a kerekesszékeseket is. És bocsánat, de többszöri nekifutásra sem találtam meg a képviselőt, akinek így, 10 év után már írnék egy szépet. Mert nemhogy előre nem fejlődünk, de egyre élhetetlenebb a város..

jarda3.jpg

És ahogy elfigyelgettem: az árkoknak sem sok értelme van, mert ahol csináltak, ott sem abban folyt a csapadékvíz, hanem az úton.”

Reméljük, egyszer majd sikerül beszélnie a környék önkormányzati képviselőjével, esetleg magával, a polgármesterrel is.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4114292551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása