ENNEK A PÉKSÉGNEK A TERMÉKEIT NE EGYE MEG ÉRDEN! Felfüggesztette a Nébih a pékség működését
2018. október 17. írta: Cseri Pali

ENNEK A PÉKSÉGNEK A TERMÉKEIT NE EGYE MEG ÉRDEN! Felfüggesztette a Nébih a pékség működését

kenyer_1.jpg

A jogsértéseket tartalmazó lista szerint A budapesti székhelyű Neu-Frisch Kft. az érintett.

Súlyos élelmiszerbiztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Pest megyei sütőüzem működését.

A hatóság szerdai tájékoztatása szerint az ellenőrök a helyszínen megállapították, hogy a vállalkozás semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezet, ezért 45, nyomon nem követhető élelmiszertételt - mintegy 395 kilogramm kenyeret és ömlesztett árut, valamint 1800 darab finom pékárut - kivontak a forgalomból.

Az üzemben piszkos, rendezetlen körülmények között folyt a termelés. A helyiségekben nem voltak megfelelőek a higiéniai körülmények, emellett a gépek rozsdásak, takarítatlanok, az eszközök erősen szennyezettek, a termék-előállításra használt asztalok tisztíthatatlanok voltak.

A négy dolgozó közül három szennyezett munkaruhában, egy pedig utcai ruhában tartózkodott a termelőhelyiségben. Az adalékanyag-raktárban elkülönítetlenül tárolták a mosó- és tisztítószereket.

A vállalkozás a forgalomból kivont állati és növényi eredetű termékeket az ellenőrzés ideje alatt elszállíttatta - közölte a Nébih.

(mti)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4214307231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása