NÉZZEN ÉRDEN IS HÍRADÓT: Meghamisítja saját  magát a köztévé
2018. november 25. írta: Cseri Pali

NÉZZEN ÉRDEN IS HÍRADÓT: Meghamisítja saját magát a köztévé

migir_kozteve_hamis.jpg

Ha egy hírt több feldolgozásban és kontextusban is szeretne látni az érdi hírfogyasztó, nyugodtan nézze a köztévé híradóját, ahol még saját anyagaikat is meghamisítják a műsorkészítők. Legalábbis ez derül ki az Index cikkéből. Hamarosan eljutunk odáig, hogy már senki sem fogja tudni, mi az alaphír, amiből különböző trükkökkel az eredetitől teljesen eltérő riportot faragnak, ezzel manipulálva a magyar népet.

Szép hagyománya van már az köztévénél annak, hogy bizonyos híreket és riportokat úgy vágnak meg, majd adnak le a műsorba, hogy az csak részben, vagy egyáltalán ne fedje a valóságot, cserébe tökéletesen tükrözze a kormány üzenetét és álláspontját a menekültekkel kapcsolatban. Az Index olvasója azonban most küldött egy videót, amelyből kiderül, hogy az MTVA már attól sem riad vissza, hogy a menekültek elleni uszítás érdekében a saját egy nappal korábbi riportját hamisítsa meg.

Az  M1 péntek és szombat esti híradójában volt a hamisítás, amelyben az alámondás szerint ugyanaz a menekült az egyik nap még nem szokott verekedni, a másik nap arról nyilatkozik, hogy a határőrökkel szoktak harcolni.

A riport a boszniai határnál tapasztalt menekülthelyzettel, és az ott történt atrocitásokkal kapcsolatos, és a pénteki adásban megszólalt a helyszínen egy bangladesi férfi is. A riportban csak szimplán A bevándorlóként hivatkozott férfi arról beszél, hogy sokan megsérültek, amikor a bosnyák-horvát határon a menekültek összecsaptak a horvát rendőrökkel, majd a végén hozzáteszi, hogy mindig a pakisztániak és az afgánok verekednek, de a bangladesiek soha sem szoktak

Aztán szombaton ismét levetítette az MTVA híradója ezt a riportot, azonban a köztévé szerkesztői nem csak rövidebbre vágták a mondandóját, hanem a magyar narrációt is átírták. Ebben a férfi már csak annyit mond:

A horvát határőrökkel szoktunk harcolni. Átakarunk jutni - mondja ezt a bangladesi migráns- hallható a köztévé híradójának narrátorának szövege, amiből kitűnik, hogy nem csak meghamisították a férfi mondandóját, de egy nap bevándorlóból már bangladesi migráns lett belőle. Egyébként azt is látni, hogy a szalagcímet is átírták valami két fokkal uszítóbb gyűlöletkeltésre.

Az eset annyira nem meglepő, hiszen idén ősztől az a Papp Dániel lett az MTVA-jának a vezérigazgatója, akiről korábban a bíróság is kimondta, hogy hírhamisító, miután hasonló technikát alkalmazva hamisított meg egy anyagot Daniel Cohn-Bendit zöldpárti EP-képviselőről, de az ő karrierjének az egyik csúcspontja volt az is, amikor egyszerűen kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét a híradó egyik adásából.

Természetesen a lap írt  a közmédiának is, hogy mégis miért lett átszerkesztve az említett anyag, de válaszra nem igazán számítanak.

(index)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3314391974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása