TÁRGYALNAK A BÉRRABSZOLGA TÖRVÉNYRŐL? Vajon elfogadják a Vasas meghívását?
2018. november 25. írta: BoldogÉ

TÁRGYALNAK A BÉRRABSZOLGA TÖRVÉNYRŐL? Vajon elfogadják a Vasas meghívását?

rabszolgasag-origo-hu.jpg

Az utóbbi napok egyik legforróbb témája a nemrég beterjesztett, nyugodtan átkeresztelhető, bérrabszolga (hivatalosan Munka Törvénykönyve) törvény.

Ennek kapcsán aktivizálódtak egyes munkavállalói érdekképviseleti csoportok, így például a Vasas Szakszervezet nyílt levélben tárgyalásra hívja a Fidesz frakciót a Munka Törvénykönyve drasztikus módosításával kapcsolatban, a kellemetlen következmények elkerülése végett.

Kíváncsiak leszünk, szóba áll-e a kormány a szakszervezet képviselőivel, vagy ahogy szokta, gőgösen legyint egyet.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöksége tisztelettel meginvitálja a Frakciót, vagy annak képviselőit, a Vasas Szakszervezeti Szövetség székházába abból a célból, hogy a Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos nevével jegyzett, „A munkaidő-szervezéssel és a munkaerő-kölcsönzés minimális kölcsönzési díjával összefüggő egyes törvények módosításáról” című törvényjavaslat szakszervezeti és munkavállalói megközelítését megvitassuk Önökkel.
A Frakció nevéhez kötődő, a törvényjavaslattal kapcsolatos indoklás azt mutatja, hogy a munkavállalók helyzetéről, körülményeiről nincs pontos képe a javaslattevőknek, illetve valahol félremehetett a kommunikáció.
A Vasas Szakszervezeti Szövetség szeretne hatékony és hiteles segítséget nyújtani a Tisztelt Képviselő Hölgyeknek és Uraknak ahhoz, hogy választóikat az ő legnagyobb megelégedésükre, érdemben és sikeresen tudják képviselni az Országgyűlésben.
A cél érdekében fontosnak tartjuk, hogy a találkozót még a parlamenti szavazás előtt ejtsük meg, ezzel is elősegítve egy esetleges rossz döntés kellemetlen következményeinek elkerülését - szól a birtokunkba jutott meghívó.
A törvénymódosítási-terv hatalmas indulatokat váltott ki a munkavállalók körében. Reméljük, lesz annyi józan esze a parlamenti képviselőknek, hogy nem szavazzák meg a módosítást, és végre érdemi tárgyalásokat kezdenek a munkavállalókkal és azok képviselőivel.
Önöknek azt javasoljuk, nézzenek körül ahol dolgoznak, milyen valós érdekképviselet tevékenykedik.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6514392220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása