KELL-E NEKÜNK SZILVESZTERI TŰZIJÁTÉK ÉRDRE?!  Agyatlanság vagy jó szórakozás?
2019. január 03. írta: Cseri Pali

KELL-E NEKÜNK SZILVESZTERI TŰZIJÁTÉK ÉRDRE?! Agyatlanság vagy jó szórakozás?

tuzijatekos.jpg

A mai napig megy vita - és ez minden évben így szokott lenni- a tűzijáték használatáról így szilveszter után. Megosztó a téma, néha egymásnak esnek az emberek a Facebookon, úgy sorolják pró és kontra az érveiket. Kaptunk egy személyes hangvételű olvasói levelet a témában, igaz nem érdi a történet, ennek ellenére mégis szeretnénk megosztani Önökkel.

“Már szilveszter előtt is a petárda meg a tűzijáték vitával volt tele az internet, és még tegnap is ezt olvastam, vagyis a sok okos hülye hozzászólásait. Nekem például tele van a tököm a petárdázós, tűzijátékos emberekkel, a vicsorgó nagyokosokkal, akik egész éjszaka nyomják ezt a hülyeséget.

Társasházban lakom, jön az elsőről a Jancsi, aki egyébként valami mérnök az egyik helyi cégnél, már nem szomjas, kicsit dülöngél este hatkor, húzza maga után a gyereket, hogy gyere rakétázunk egyet az udvaron, majd felveszem és felrakjuk a netre is, jó?

Hű, de nagyon jó, te barom, mondom magamban, persze mindent ki kell tenni a Facebookra, mi?

Aztán a másodikról és a földszintről is jön egy-egy apuka, hozzák a maguk rakétáit, tűzijátékait meg a gyerekeket, hogy megmutassák nekik, milyen menő apjuk van. Meg persze a szomszédoknak, hogy olyan jól megy, hogy hajnalig tudják lövöldözni a rakétákat. 200 ezerért vettem a cuccot, mondja az egyikük, úgy hogy beleremeg a szomszéd bejárati ajtaja. Hatalmas hangorkán, és fényárban úszik az egész udvar. Kutyák kaparják az ajtót, megijedt gyerekek sírnak az ablaküveg mögött. Még több apuka és néhány anyuka is az udvaron, megállás nélkül gyújtják a szerkezeteket, egymásra licitálnak, a gyerekek már nem számítanak, már rég egymásnak mutatják, hogy milyen fajtát hoztak és mennyiért, közben kerül zene is, a gyerekek már inkább mennének be a meleg szobába, látják, hogy apa már kicsit kótyagos. Apa persze ekkorra már jól be van baszva. Lejön az egyik szomszéd nő, a féléves a gyereke nem tud aludni, érdeklődik, meddig fog ez így menni. Meddig, meddig hajnal ötig legalább, mondja egy apuka, azt hiszem, a Karcsi, különben is szilveszter van kedvesem. De a te másik gyereked is nagyon kicsi, hallottam a falon át, hogy sír, vág vissza Edit, azt hiszem, így hívják. Nem baj, hadd szokja meg, érkezik a gyors válasz.

És igen, ezt most történt, a sok agyatlant semmi nem érdekli ilyenkor, csak hogy bizonyítsák...a nem is tudom, hogy mit. És ezek elvileg értelmes emberek, nagyjából a középosztály.

Nem is tudom, mi lenne velük, ha csinálhatnák ezt egész éjszaka. Komolyan, nem lehet úgy, hogy kijön a szerencsétlen, meggyújt éjfélkor egy szép tűzijátékot, és beballag inni tovább a buliba?

Biztosan velem van baj, de többek között ezért utálom a szilvesztert.”

Természetesen az ellenvéleményeknek is teret adunk. Írjon nekünk, szívesen fogadjuk.

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3614532272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása