BEKEMÉNYÍTETTEK A MUNKAVÁLLALÓKAT KÉPVISELŐ SZAKSZERVEZETEK! Január 19-én lebénulhat az ország
2019. január 05. írta: BoldogÉ

BEKEMÉNYÍTETTEK A MUNKAVÁLLALÓKAT KÉPVISELŐ SZAKSZERVEZETEK! Január 19-én lebénulhat az ország

tuntetes-20190105-mti-baloghzoltan.jpg

A mai budapesti, rabszolgatörvény elleni tüntetők országos a sztrájkot helyeztek kilátásba.

Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke a fővárosi kormányellenes tüntetésen szombaton közölte, hogy kedden átadják Orbán Viktornak a követeléseik listáját és 5 napot adnak, hogy a kormány tárgyalóbizottságot állítson föl.

Amennyiben ezt nem teljesíti a kormány, akkor országos figyelmeztető sztrájk kezdődik, utakat és hidakat zárnak le a tiltakozók - jelentette ki a mai demonstráción több ezer ember előtt, akik a Hősök teréről vonultak a Kossuth térre.

A szakszervezetek által megfogalmazott követelések 4 pontban foglalhatóak össze, elsősorban a „rabszolgatörvény”, azaz a Munka Törvénykönyve januártól hatályos módosításának eltörlését követelik. A jogszabály több ponton ellentétes a munkavállalók érdekeivel, többek között aggályos módon ad több túlórára lehetőséget, valamint meghosszabbítja a munkaidőkeretet.

Követelik továbbá a tisztességes béreket, hogy ne kelljen elhagyni a hazát. Elvárják továbbá a sztrájktörvény módosításokat, valamint olyan nyugdíjakat, amelyekből meg lehet élni.

Úgy tűnik a szakszervezetek egy része szintet akar lépni.

kép: MTI/Balogh Zoltán

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9314538712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása