MÉG MÍNUSZ TÍZ ALÁ IS BEKUKKANTUNK: KEMÉNY IDŐJÁRÁSRA SZÁMÍTSON CSÜTÖRTÖKIG!
2019. január 06. írta: Cseri Pali

MÉG MÍNUSZ TÍZ ALÁ IS BEKUKKANTUNK: KEMÉNY IDŐJÁRÁSRA SZÁMÍTSON CSÜTÖRTÖKIG!

hideg.jpg

Ma az ország nagyobbik részén a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, legfeljebb néhol fordulhat elő futó hózápor, ugyanakkor a Duna-Tisza közén tartósan több felhő várható, és helyenként kisebb havazás, hószállingózás is valószínű. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős, a Dunántúlon többfelé viharos lökések kísérik. A Dunántúli-középhegységben és a keleti megyékben hófúvás is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul. Északkeleten, keleten lesz a hidegebb, ott helyenként a reggeli, délelőtti órákban áll be a maximum, ezt követően hűlni fog a levegő. Késő este 0, -8 fokra számíthatunk.

Hétfőn a kezdetben erősen felhős középső tájakon is csökken hajnalra a felhőzet, megszűnik a hószállingózás. Az északi szelet a középső országrész kivételével többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -2 és -12 fok között alakul, északkeleten, keleten lesz a hidegebb.

Kedden éjszaka nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Egyre többfelé várható havazás, nyugaton havas eső, eső is lehet. Megélénkül, néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -10 fok között várható, de a kevésbé felhős, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű havazás, nyugaton, délen havas eső, eső is lehet. A nyugatias szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és szórványosan valószínű havazás, hózápor. Az északnyugati, északi szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8914540424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása