ÉRDI TANULÓVEZETŐK, GYORSABBAN KAPHATTOK JOGSIT! Kevesebb lesz korrupt vizsgabiztos?
2019. január 13. írta: BoldogÉ

ÉRDI TANULÓVEZETŐK, GYORSABBAN KAPHATTOK JOGSIT! Kevesebb lesz korrupt vizsgabiztos?

tanulovezeto-sonline.jpg

Idén januártól már nem az állami közlekedési hatóság szervezi a tanulóvezetők vizsgáztatását.

A Totalcar adta hírül, hogy egy, az állam által alapított nonprofit cég, az úgynevezett Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft - amely Közlekedés Tudományi Intézethez tartozik egyébként - végzi majd ezt, amely a várakozás szerint 4 milliárd forintnyi bevételt hoz majd. Miért lesz ez jó?

Az utóbbi időben hatalmasra nőttek a várólisták, ezért idén az akár 5-6 hetes várakozás időt szeretnék csökkenteni és lehetőséget adni az esti vagy hétvégi vizsgáztatásra. Fontos szempont, hogy a sokak által jelenlévőnek vélt korrupció csökkentését is várják az intézkedéstől, ugyanis az eddig köztisztviselőként dolgozó, majd ettől az évtől céges alkalmazotti státuszba kerülő vizsgabiztosok magasabb fizetést kaphatnak, így csökkenhet a korrupció.

A KAV hozzájárul a magyar tanulóvezetői vizsgarendszer modernizálásához, hiszen az átszervezett vizsgaközpontokban akár bankkártyával is lehet majd fizetni.

címlap: sonline.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9614560210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása