AZ ÉRDI KUKÁSCÉGNEK BUDAÖRSÖN MÁR GONDJAI VANNAK: Érd mikor következik?
2019. január 25. írta: Cseri Pali

AZ ÉRDI KUKÁSCÉGNEK BUDAÖRSÖN MÁR GONDJAI VANNAK: Érd mikor következik?

kuka_2.jpg

Budaörstől is átvenné a katasztrófavédelem a szemétszállítást, ha a város nem képes a feladat ellátására - így reagált a miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy Budaörs polgármestere jelezte, kifolyik a szemét a városi kukákból. Budaörs hulladékszállítását azonban nem a város, hanem az érdi hulladékszállító végzi, amely Wittinghoff Tamás szerint a gödöllői Zöld Hídhoz hasonlóan lehetetlen helyzetben van

.Egy hónapja tömik már a szelektív kukákat az egyik budaörsi utcának a lakói – ekkor voltak utoljára ürítve az edények. Van, aki azért aggódik, hogy a kommunális hulladék is a nyakukon marad. Az állami hulladékszállító ugyanis a szemétdíjat is esetlegesen szedi be, a lakók legalábbis most kapták meg a tavalyi, harmadik negyedévi számláikat. Gulyás Gergely szerint a számlázási gondok sehol máshol nem veszélyeztették a szemétszállítást, mint a Gémesi György vezette Gödöllőn, és Budaörsön, ahol pedig Wittinghoff Tamás a polgármester.

„Ebből mindenki olyan következtetést von le, amilyet akar, de ha egy cég nem képes ellátni ezt a tevékenységet, akkor a katasztrófavédelem ugyanúgy megoldja, ahogy azt egyébként decemberben megtette. A kormány készen áll arra, hogy átvegye a szemétszállítást, amennyiben erre Budaörs cége nem képes – közölte Gulyás a mai Kormányinfón.

Csahogy Budaörsről egy ideje már nem a város cége, hanem az érdi térségi ellátó szállítja – vagy nem szállítja - el a szemetet. Wittinghoff Tamás szerint pedig az érdi szolgáltató a hulladékkezelés rendszerének központosítása miatt hasonló helyzetben van, mint korábban a gödöllői Zöld Híd.

„Nincs sem eszköz, sem megfelelő személyi állományuk arra, hogy ezt a feladatot ellássák. Az önkormányzat, pedig ha szeretné megoldani azt az őrületet, ami itt Budaörsön is a karácsonyt, illetve az újévet követően itt kialakult, nem teheti meg, mert a törvény tiltja, hogy mi a szemetet elszállítsuk – magyarázta a budaörsi polgármester.

(atv)

 

Fotó: atv.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5114587954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása