MELYIK ÉRDI ISKOLA IGAZGATÓ KEZDENÉ ÍGY A TANÍTÁST? Tuti menő lenne!
2019. január 26. írta: BoldogÉ

MELYIK ÉRDI ISKOLA IGAZGATÓ KEZDENÉ ÍGY A TANÍTÁST? Tuti menő lenne!

kinaiigazgato-tancol.jpg

Hírességé vált az egyik észak-kínai általános iskola igazgatója, aki minden nap együtt táncol a diákjaival.

A 40 éves Zhang Pengfei minden reggel együtt táncol 700 diákjával az udvaron. A „ghost shuffle” elnevezésű tánc igen látványos – írja a Daily Mail. Az iskola igazgatója egy hónapig tanulta a táncot, mielőtt bemutatta, majd megtanította a tanítványainak. A bevállalós férfi ezzel a szórakoztató és energikus edzéssel ösztönözni szeretné a diákokat a mozgásra és arra, hogy kevesebb időt töltsenek a telefonjukhoz ragadva - írta az Eduline.

Az iskola új, 30 perces táncos gyakorlata felváltotta a kormány által kötelezővé tett edzéseket. „Úgy éreztem, hogy szükség van a változtatásra, mert a diákok elvesztették érdeklődésüket a kötelező tornagyakorlatok iránt” – mondta Zhang.

Az igazgató azt mondta, tavaly nyáron találkozott a „ghost shuffle” stílussal egy plázában, és úgy döntött, hogy ő maga is megtanulja a táncot. „Úgy gondoltam, hogy ez a tánc nagyszerű lesz a gyerekeknek. A zene tele van energiával, és valóban boldoggá tesz” – tette hozzá.

Zhang októberben bemutatta a koreográfiai minden tanítványának, nemsokára a többi tanár, iskolai alkalmazott is csatlakozott a közös tánchoz. „Most a diákok nem lógnak állandóan a telefonjukon. Időnként újabb táncos videókat nézek és új mozdulatokat tanítok meg nekik” – mesélte büszkén az igazgató.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5114589968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása