HA NEM IS PIROS HÓ, DE SARAS ESŐ HULLHAT A HÉTVÉGÉN ÉRDEN IS: Készüljön a világvége hangulatra!
2019. február 01. írta: Cseri Pali

HA NEM IS PIROS HÓ, DE SARAS ESŐ HULLHAT A HÉTVÉGÉN ÉRDEN IS: Készüljön a világvége hangulatra!

eso_2.jpg

A hétvégén, különösen vasárnap számíthatunk arra, hogy jelentősebb mennyiségű szaharai eredetű por érkezik hazánk fölé – írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Majd ha piros hó esik! Vagy eső. A hétvégén, különösen vasárnap számíthatunk arra, hogy jelentősebb mennyiségű szaharai eredetű por érkezzen hazánk fölé, és mosódjon ki a várható esővel együtt - összekoszolva ezzel az autók karosszériáját, ablakokat, illetve szerencsésebb esetben narancssárga naplementét is eredményezhet.

Amikor a dél, délnyugat felől érkező sivatagi por enyhe, nedves légtömeggel érkezik, saras esőt okoz, ugyanez téliesebb viszonyok között viszont vörösesre színezheti a hópelyheket, innen ered a "piros hó" kifejezés. A jelenség viszont közel sem olyan ritka, mint amire a mondás utal...

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr414601918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása