NAGYON HO-HO-HÓ, INGYENES A HORGÁSZVIZSGA! Csak nyugi, ez nem kacsa
2019. február 14. írta: BoldogÉ

NAGYON HO-HO-HÓ, INGYENES A HORGÁSZVIZSGA! Csak nyugi, ez nem kacsa

horgaszat-tisza-to-programturizmus-hu.jpg

A horgászat, mint rekreációs tevékenység a járulékos szolgáltatások igénybevételével együtt, összességében 100 milliárd forintos nagyságrenddel járul hozzá a bruttó hazai termék (GDP) összegéhez - mondták el a VI. Nemzeti horgászsport gála és támogatói banketten.

A Magyar Országos Horgász Szövetséghez (MOHOSZ), a több, mint 162 ezer hektáros vízterületből 120 ezer hektár került. Néhány év alatt a nyilvántartott horgászlétszám több mint 100 ezres bővüléssel 500 ezer fölé emelkedett, amellyel a MOHOSZ tartósan Magyarország legnagyobb hálózatos felépítésű civil szervezetévé vált.

Egy 2018 elején hozott jogszabályok alapján a horgászszervezeteket képviselő MOHOSZ-szal kötött közfeladat-ellátási szerződés értelmében a horgászat állami bevételének legfontosabb elemét, az állami horgászjegy és a fogási napló díját a szervezet kezeli. A jövőben ezzel a forrással a szövetség számos a magyar horgászturizmus megerősítését szolgáló fejlesztést lehet végre hajtani.

Szűcs Lajos, a szövetség elnöke elmondta, hogy a MOHOSZ-nak több mint 1100 horgászszervezet a tagja, és a szövetség által kezelt vízterületek száma meghaladja a 600-at, a halőri állomány pedig az ezret. Tavaly mintegy 490 ezer regisztrált horgász volt Magyarországon, a magyar horgászkártyára pedig eddig több mint 300 ezren regisztráltak.

(forrás: Agroforum)

címlap: programturizmus.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr314626718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása