MÉGSEM SZÜLNEK AZ EDDIGI PÉNZHEGYEK GYEREKET?! Siralmasak a tavalyi születési adatok
2019. március 16. írta: BoldogÉ

MÉGSEM SZÜLNEK AZ EDDIGI PÉNZHEGYEK GYEREKET?! Siralmasak a tavalyi születési adatok

szuletes-programturizmus-hu.jpg

Hosszú idősorok alapján a harmadik legkevesebb születésszámot hozta a tavalyi év. A másik két negatív rekord is a jelenlegi kormány regnálása alatt következett be. Ráadásul a házasságkötések száma is visszaesett. Különösen mellbevágó, hogy a decemberi népességfogyás 27 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát.

A napokban jelentek meg a babaváró kölcsönre, a használt lakásokra kiterjesztett CSOK-ra és a nagycsaládosok autótámogatására vonatkozó kormányrendeletek is. Sokan bosszankodnak rajta, de a legjobban várt (10 millió forint kamatmentesen, bármire, 20 éves futamidővel) babaváró kölcsön kedvezményei csak az újonnan született gyerekekre járnak. A kormány deklarált célja, hogy a születésszámot növelje. A fentiek alapján nem véletlenül.

A KSH által frissen közzétett (még az előzetes népmozgalmi adatok alapján készített) jelentésből ugyanis kiderül: 2018. decemberben 7184 gyermek született, 5,3 százalékkal kevesebb a 2017. azonos havinál. A halálozások száma ugyanakkor emelkedett: 12 188-an haltak meg, ami 5,7 százalékkal haladja meg a 2017. decemberi értéket. A születések és a halálozások egyenlegéből adódó természetes népességfogyás 5004 fő volt, ami 27 százalékos növekedés 2017 azonos hónapjához képest.

A házasságkötések száma is visszaesett az előző év utolsó hónapjában. A csökkenés 8,2 százalékos volt. Az előző év utolsó hónapjában a tavalyinál 189-el több pár mondta ki a boldogító igent. Ez (persze a világszemlélet mellett) magyarázatot adhat arra is, hogy a babaváró kölcsön miért csak a hivatalosan frigyre lépett párok számára nyílhat meg nyáron.

(via enpenzem)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8914692032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása