HARC AZ ÉRDI UNOKÁZÓS CSALÓK ELLEN: Bemutatkozott a Mobil Bűnmegelőzési Centrum
2019. március 20. írta: Cseri Pali

HARC AZ ÉRDI UNOKÁZÓS CSALÓK ELLEN: Bemutatkozott a Mobil Bűnmegelőzési Centrum

bunemegelozesi.jpg

Az Érdi Rendőkapitányságnak is fontos célkitűzése a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése.A helyi problémákat helyben kell megoldani, ennek szellemében lakossági fórumot szerveztek az érdi egyenruhások a helyi Szepes Gyula Művelődési Ház épülete elé március 19-ére.

A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása, a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében az Érdi Rendőrkapitányság komplex vagyonvédelmi lakossági tájékoztatást tartott. A kapitányság bűnmegelőzési előadója Szatmáriné Berczi Dolóresz c.r. százados tájékoztatta a programra látogatókat a helyi bűnelkövetési módszerekről, felderítési eredményekről, az áldozattá válás elkerülhetőségéröl. Az épület előtt felállított vagyonvédelmi kisbusznál pedig modern vagyonvédelmi eszközökkel, praktikákkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály tanácsai az úgynevezett „Unokázós csalás” elkerülhetősége érdekében:

  • Tartsák rendszeresen a kapcsolatot időskorú hozzátartozójukkal!
  • Tájékoztassák őket arról, ha elutaznak, hogy ne lehessen mondvacsinált indokokkal megtéveszteni őket!
  • Nyomatékosan, többször figyelmeztessék őket a fenti esethez hasonló elkövetési módra. Tanítsák meg nekik, hogy ha ismeretlen számról keresik őket hozzátartozóra hivatkozással, akkor először ellenőrizzék le a történetet az általuk ismert számon!
  • Tudatosítsák bennük, hogy ne álljanak szóba jó szándékúnak tűnő idegenekkel, hiszen a szándék lehet rosszhiszemű a mézes-mázos felszín alatt!
  • Figyelmeztessék hozzátartozójukat, hogy ha ismeretlen számról hívják, ne vegye fel a telefont, vagy ha mégis, ne beszélgessen az ismeretlennel, mert akaratán kívül is adhat ki olyan információt, amivel visszaélhetnek. (Példa: az időskorú sértetteket nagyon gyakran maguk árulják el az unoka nevét)

Fotó: police.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7614702798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása