NA, KI ÚJÍTJA FEL AZ ÉRDI SPORTISKOLÁT? Ráadásul sokkal drágábban! Ki találják?
2019. március 21. írta: BoldogÉ

NA, KI ÚJÍTJA FEL AZ ÉRDI SPORTISKOLÁT? Ráadásul sokkal drágábban! Ki találják?

erdi-sportiskola-foto-pestpilishu.jpg

Kihirdették az érdi sportiskola rekonstrukciójára kiírt közbeszerzés eredményét. A jellemzően NER-közeli indulók között Mészáros Lőrincék cége lett a “szerencsés” - szúrta ki az mfor.hu.

A becsült árnál 43 százalékkal többe fog kerülni az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója és bővítése - derül ki az uniós közbeszerzési oldalon megjelent hirdetményből. Az érdi önkormányzat eredetileg nettó 3,79 milliárd forintra saccolta a költségeket, a gyakorlatban azonban kiderült, az építőiparra jellemző brutális áremelkedés itt is megmutatkozik. A legjobb és legalacsonyabb ellenértékű ajánlat is ennél jóval magasabb volt, ám mégis elfogadható az önkormányzat számára.

A Mészáros Lőrinc gyerekei tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Kft. nyertes ajánlata nettó 5,44 milliárd forintról szólt.

Mellette pályázott még a Laterex Építő Zrt., ők 5,9 milliárdért végezték volna el a munkákat, az EB Hungary Invest Kft. ajánlata pedig érvénytelen lett.

A Fejér-B.Á.L. ugyanakkor nem egyedül fog dolgozni a sportiskola rekonstrukcióján és bővítésén. Számos munkát kiadnak alvállalkozónak, egyebek mellett az épületgépészeti, bontási, bádogozási, kertépítési munkákat is.

A közbeszerzéseken jól szereplő, kormánybarát West Hungária Bau Kft.-t,

valamint a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft.-t, melynek tulajdonosai szintén Mészáros gyerekei.

A beruházás során a jelenleg működő sporttagozatos általános iskola, annak folyamatos működése mellett több ütemben megvalósuló építéssel és bontással egy 16 tantermes általános iskola és egy 8 tantermes sporttagozatos középiskola oktatási együttesévé bővül. Ezzel egyidejűleg a telken helyi birkózó egyesület versenyre is alkalmas, az iskolai testnevelési órákat is kiszolgáló edzőtermei is megvalósulnak.

címlap: pestpilis.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5714707424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása