KATASZTRÓFA FENYEGET A MEZŐGAZDASÁGBAN: Érden is durván drágulhatnak az ételek
2019. április 03. írta: Cseri Pali

KATASZTRÓFA FENYEGET A MEZŐGAZDASÁGBAN: Érden is durván drágulhatnak az ételek

mezgazd.jpg

Katasztrófaközeli állapottól tartanak a mezőgazdaságban. Nem az a legnagyobb baj, hogy nincs eső, hanem az, hogy nem készültek fel erre a helyzetre.

A zöldség és a gyümölcs aranyárban kelhet el idén nyáron, de a szántóföldi növényeket termesztők is panaszkodnak – írja a Népszava. Ha pedig a takarmánynövényekből és a kenyérgabonákból is annyira gyenge lesz a termés, mint amilyennek az időjárás alapján ígérkezik, akkor az a húsok, húskészítmények és a kenyér árát is megdobhatja. A lap úgy fogalmaz: a téli és kora tavaszi szárazság katasztrófaközeli helyzetet okoz a mezőgazdaságban.

A kormány a tartósan vízhiányos állapot miatt meghosszabbította az öntözési idényt, és átvállalta az alapdíj 70 százalékát, de ez csak részmegoldás, amíg Európa sereghajtói között vagyunk az öntözéses gazdálkodásban. Így aztán előre tervezés helyett marad a reménykedés, hogy esni fog az eső.

(HVG)

 A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6714735903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása