HATALMAS PARASZTVAKÍTÁS AZ ÉRDIEKNEK! Hamarosan új buszokon fogtok utazni
2019. május 19. írta: BoldogÉ

HATALMAS PARASZTVAKÍTÁS AZ ÉRDIEKNEK! Hamarosan új buszokon fogtok utazni

autobusz-gyartas-mti-mathezoltan.jpg

Az ún. nemzeti autóbusz stratégia keretében, hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - ígérte meg így a választási kampány hajrájában Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában tett látogatását követően.

A következő időszakban szeretnék ezeket az autóbuszokat modern járművekre cserélni, állítólag a magyar buszgyártóknál, sem a gyártókapacitás, sem az autóbusz-technológia nem lenne akadálya a hazai igények kielégítésének - tette hozzá.

A technológiaváltás elemeként, a 25 ezer főnél nagyobb lélekszámú városokban három év múlva már csak olyan buszokat helyeznének üzembe, amelyek elektromos meghajtásúak, környezetkímélők vagy bizonyos feltételek mellett gázhajtásúak, de semmiképpen sem dízelmotorral hajtottak.

Mondjuk ennek kissé ellentmond, hogy van olyan magyar város, ahol már régóta nem tudnak elektromos buszt beszerezni, például a gyártó csődje miatt, és nem látni, hogy kiugrik a helyére.

Széles Gábor, az Ikarus vállalatcsoport elnöke természetesen rögtön ugrik a mézes bödönre: megemlítette, hogy Kína egyik legnagyobb cégével közösen fejlesztett elektromos járművük egy feltöltéssel 250 kilométer megtételére képes, amely tudomásuk szerint egyedülálló a világon.

A cégvezető elmondta, hogy arról is tárgyalnak a miniszterrel, milyen irányba fejlesszék az elektromos buszukat, illetve tájékoztatja arról, mely fejlesztési feladatokat tudják bevállalni nem csak a saját maguk, hanem más hazai autóbuszgyártók számára is. Jelezte: már most dolgoznak azon, hogy a 250 kilométeres, elektromos hatótávot legalább 800-ra növeljék.

Állítólag az Ikarus arra is kész, hogy a hat év alatt szükséges hatezer busz legyártásából aktívan kivegye a részét.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2914834732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása