FASZA AZ ÉRDI ORVOSI ÜGYELET! Bács alpolgiék sokkal többet akarnak fizetni érte.
2019. június 23. írta: BoldogÉ

FASZA AZ ÉRDI ORVOSI ÜGYELET! Bács alpolgiék sokkal többet akarnak fizetni érte.

orvosiugyelet-erd.jpg

Érd, Diósd, Pusztazámor, Sóskút, és Tárnok települések 2009. december 14-én szolgáltatási szerződést kötöttek az Inter-Ambulance Zrt.-vel a 24 órás felnőtt- és gyermekorvosi ügyeleti szolgáltatás ellátásának tárgyában

Az eltelt időszakban egészségügyi ágazatban is voltak természetesen béremelések, amelyek a szakdolgozókat illetve az orvosokat érintették, illetve az egészségügyi alapellátás alrendszereiben az egyes ellátások finaszírozása valamelyest szintén emelkedett.

Ebből az emelkedésből ugyanakkor az ügyeleti ellátás kimaradt, az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999.( III.3.) Korm rendelet 19. § (3) bekezdése alapján 2013 novembere óta nem változott az összeg. A finanszírozás számításának alapjául szolgáló díjazás összege 42 Ft/hó/lakosságszám, ami nem követte arányosan az ügyeleti szolgálat ellátásával kapcsolatos személyi juttatások változását, illetve a dologi kiadásokat.

Úgy tűnik, hogy a kormányzat még többet akar az érdiekből is kisajtolni, ugyanis többlet díjazást akar a szolgáltató kérni. Az állam nem kíván egyelőre több pénzt a rendszerbe tenni és a “költségrobbanást” a szolgáltató az érdiektől akarja bekasszírozni, Bács alpolgármester előterjesztésében.

A fentiekre történő hivatkozással a szolgáltató azt kéri az önkormányzatoktól, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtöl kapott ( továbbiakban: NEAK) finanszírozáson felül a havi egyösszegű finanszírozás 63 %-ában megállapított kiegészítő díját a havi NEAK finanszírozás 75 % -ára emeljék fel.

T.Mészáros András polgármesteréknek az előterjesztés szerint eszükbe sem jutott, hogy elmenjenek a gazdihoz és az asztalra csapjanak, hogy elég az egészségügyből történő forráskivonásból, mint ahogy az Inter-Ambulance Zrt-nek is kézenfekvőbb az érdieket pumpolni.

A finanszírozás számításának alapját a lakosságszám képezi, és a szolgáltatási szerződés szerint lehetőség van az éves lakosságszámok alapján történő emelésre, de ez önmagában már nem fedezi a szolgáltatás költségét.

Az ügyeleti szolgálat finanszírozása az emelést követően úgy nézne ki, hogy Érd több, mint 20%-kal fizetne többet, ami 3millió Ft/hó, a többieket is beleszámítva az Inter-Ambulance Zrt 25%-kal kapna többet havonta, azaz 5millió Ft/hó ütné a markát.

Mintha az az egyszerű eshetőség sem fordult meg T.Mészárosék fejében, hogy újra kellene pályáztatni a szolgáltatást.

Hátha jobb és olcsóbb lenne. Egy próbát megér!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7714907926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása