ÉRDEN SOKAN TETTÉK LE A 12 MILLIÁRDOS ALAPKÖVET! Többen már oda sem fértek volna
2019. június 24. írta: BoldogÉ

ÉRDEN SOKAN TETTÉK LE A 12 MILLIÁRDOS ALAPKÖVET! Többen már oda sem fértek volna

avl-erd-alapkoletetel-mti-koszticsakszilard.jpg

A motor- és hajtáslánc-fejlesztéssel foglalkozó osztrák tulajdonú AVL Hungary Kft. tovább bővíti magyarországi tevékenységét, és Érden beruházással felépíti a vállalat új magyarországi központját és kutató-fejlesztő részlegét.

Az AVL Hungary - a világ legnagyobb független, belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével, szimulációjával és tesztelésével foglalkozó vállalatcsoportjának hazai leányvállalata. Az immár 17 éves magyarországi múltra visszatekintő AVL Hungary Kft. (korábbi nevén AVL AUTÓKUT Mérnöki Kft.) kutató-fejlesztő munkát folytat, amely személy- és tehergépjárművek, építőipari és mezőgazdasági gépek hajtásláncainak fejlesztését foglalja magában. A cég kompetenciájába mind a hagyományos, belsőégésű, mind a hibrid és tisztán elektromos hajtásláncok beletartoznak, és az ezeken végzett kutató-fejlesztő munka a tervezésre, szimulációra, tesztelésre, szoftver fejlesztésre, kalibrációra és gyártástervezésre is kiterjed. Mindezeken felül az AVL mérnökei önvezető autókhoz kapcsolódó szoftvereket és rendszereket is fejlesztenek.

Az új komplexum egy 5,6 hektáros területen kap helyet a város déli részén, közvetlenül az M0-ás autóút és az M6-os autópálya szomszédságában. A 12 hónap alatt felépülő új magyarországi központ az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz. A két irodaházból álló új AVL cégközpont első irodaháza egy négyszintes, bruttó 6100 négyzetméter alapterületű, 49 különböző típusú irodából, 200 fő kapacitású vállalati étteremből álló, 400 fő befogadására alkalmas komplexum lesz. Érden kap helyet majd 12 tesztpad is, amelyek 2020-ra készülnek el, 2021-re pedig teljes kapacitással működik majd az új AVL központ. Az AVL érdi fejlesztése révén 350 új munkahely jön létre, amelyből 250-et mérnökök töltenek be.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8314909654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása