DRASZTIKUS VÁLTOZÁS AZ ÉRDI DOHÁNYBOLTOKBAN! Korlátozhatják az alkohol árusítást
2019. július 04. írta: BoldogÉ

DRASZTIKUS VÁLTOZÁS AZ ÉRDI DOHÁNYBOLTOKBAN! Korlátozhatják az alkohol árusítást

reszeg-boltban-funnypictures.jpg

Éjszaka nem lehetne alkoholt vásárolni a nemzeti dohányboltokban, a jegyző pedig akár be is zárathatná azt a trafikot, amelyik nem tartja be a korlátozást - tudta meg a Napi.hu

A most benyújtott törvénymódosítási javaslat szerint a jövőben az önkormányzatok képviselő-testülete rendeletben előírhatja, hogy az önkormányzat közigazgatási területén található nemzeti dohányboltban 22 óra és 6 óra között nem lehet szeszes italt árusítani. A javaslat komolyságát jelzi, hogy a parlament gazdasági bizottsága már tárgyalta az előterjesztést.

A korlátozás betartását az önkormányzat jegyzője ellenőrizheti, és akár egymillió forintos bírságot is kiszabhat, legsúlyosabb esetben pedig a vámhatóságnál kezdeményezheti a trafik bezárását is. 

A kereskedelemről szóló törvény alapján a jegyző nem rendelkezik hatáskörrel a nemzeti dohányboltok kapcsán, ezért az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről szóló önkormányzati rendelet rendelkezései sem alkalmazhatóak a nemzeti dohányboltok esetében, azaz a dohányboltok nyitvatartását nem korlátozhatják akkor sem, ha folyamatosan visszatérő lakossági panaszokat vált ki egy-egy üzlet működése.

A dohánytermék-kiskereskedelem hatósági felügyeletét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el, de az ő hatáskörük nem terjed ki a közterületi italozás, hangoskodás megszüntetése érdekében tett intézkedésekre.

kép: illusztráció / funnypictures

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6014926164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása