IDŐ ELŐTT BEFEJEZŐDÖTT A MOZDONY MENTÉSE ÉRDEN! A közlekedési rend helyreállt
2019. július 14. írta: BoldogÉ

IDŐ ELŐTT BEFEJEZŐDÖTT A MOZDONY MENTÉSE ÉRDEN! A közlekedési rend helyreállt

felsovezetekbontas-erdnel-mav-hu.jpg

Érdnél befejeződött a mozdony műszaki mentése – újraindult a vonatforgalom a tervezettnél korábban. 

Vasárnap 10 óra helyett már szombaton éjfél előtt befejezték az érdi vasútállomásnál kisiklott mozdony műszaki mentését és a beemelés, daruzás miatt elbontott felsővezeték helyreállítását. Ennek köszönhetően ma hajnaltól ismét teljes útvonalon közlekednek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon. Már nem kell pótlóbuszokra átszállni Kelenföld és Százhalombatta között.

Ma 10 óráig érvényben marad a Déli-Kelenföld, Keleti-Kelenföld közötti szakaszokra a forgalomkorlátozások miatt bevezetett felármentesség (IC pót- és/vagy helyjegy esetén).

Pénteken 22 órakor 30-40 vasúti szakember közreműködésével kezdték meg a visszaemelését és elszállítását annak a mozdonynak, amely hétfőn délután Érden engedély nélkül elindult, a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd kisiklott. Az érdi Velencei út közelében lévő töltés szélén állt meg. A 126 tonnás mozdony a vonatközlekedésben a hét folyamán nem okozott gondot, azonban a visszaemelés és elszállítás idejére le kell állítani a vonatforgalmat, valamint a közúti közlekedést is a Velencei úti híd érintett szakaszán. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállították az utasokat a műszaki mentés végéig.

beemelesutan-vasut-mav-voros_attila.jpeg

Szombaton reggel 6 óráig tartott a felsővezeték-hálózat visszabontása, ezt követően állították fel a darut. Ennek segítségével délelőttre már annyira sikerült visszavontatni a mozdonyt a csonkavágányra, hogy negyed tizenegytől feloldhatták az útzárat Érden, a Velencei úti vasúti felüljárónál.

daru-mozdonynal-erd-mav-volgyesizsolt.jpeg

A mozdonyt tegnap délután sikerült visszaemelni a sínekre. Ezt követően elbontották a darut és még késő este megkezdődhetett a biztosítóberendezés kábeleinek helyreállítása, valamint a felsővezeték visszaépítése, amely mintegy 6 órát vett igénybe.

forrás: MÁV

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6214945748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása