JÓ HÍR AZ ÉRDI MÁV-OSOKNAK! Augusztustól extra béremelést kapnak
2019. július 16. írta: BoldogÉ

JÓ HÍR AZ ÉRDI MÁV-OSOKNAK! Augusztustól extra béremelést kapnak

kalauz.jpg

A hírek szerint 24 ezer dolgozó számíthat fizetésemelésre a MÁV-nál

A tervek szerint a forgalmi szolgálattevők, elegyrendezők vagy vezető jegyvizsgálók, járműszerelők, vonalgondozók, mozdonyvezetők számíthatnak legfőképp a plusz juttatásra.. A megállapodás szerinti béremelés a betöltött munkakör függvényében, átlagosan 5 és 20 ezer Ft közötti összegű lesz - derül ki a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének közleményéből.

Erre a béremelésre a hároméves bérmegállapodás szerinti, átlagosan 30 százalék mértékű bérfejlesztésen kívül, annak végrehajtása után kerül sor, amelynek részben forrását képezi a munkáltató által fizetendő szociális hozzájárulási adó július 1-jei csökkentése.

Miután a tulajdonos képviselőjeként a kormány rábólintott, a bértorlódások kezelésére és a foglalkoztatáspolitikai szempontból kritikus munkakörök esetén a bérpiaci pozíció javítása érdekében augusztus 1-jétől a fenti további béremelésben részesítik a MÁV-csoport dolgozóinak közel kétharmadát, mintegy 24 ezer fő. 

A megemelt bér először a szeptemberi bérfizetési napon érkezik meg a számlákra.

kép: illusztráció

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7714956772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása