FIGYELMEZTETÉST ADTAK KI A LEGNÉPSZERŰBB BÖNGÉSZŐKRE! Veszélyben a jelszavaid
2019. július 21. írta: BoldogÉ

FIGYELMEZTETÉST ADTAK KI A LEGNÉPSZERŰBB BÖNGÉSZŐKRE! Veszélyben a jelszavaid

virus-szamitogepes-profimedia.jpg

Megjelent egy új jelszótolvaj trójai vírus, ami a böngészőkbe (legfőképpen Chrome és Firefox) épülve lopja a felhasználók adatait. 

Ez azt jelenti, hogy kevésbé biztonságos banki oldalak jelszavait is megszerezhetik ezek az ún. a TrickBot-típusú eszközök. Egyelőre a leggyakrabban egy online Office 365 szövegszerkesztő csomagnak álcázott weboldalról terjed a TrickBot számítógépes vírusok új fajtája. Az adattolvaj kód elsőre böngésző frissítésnek vagy álcázza magát, azt állítva, hogy anélkül nem lehet használni a netes szolgáltatást. Aki telepíti ezt az eszközt, azt kockáztatja, hogy az összes a böngészőjébe elmentett jelszavát kiadja a hackereknek.

Az ál-Office 365 oldalon egy kamu hibaüzenetet dob a felhasználóknak, állítva, hogy túl régi az általuk használt szoftver, itt kínálja fel a frissítést, ami a rosszindulatú kódot beépíti a böngészőkbe, onnan pedig a jelszavakhoz könnyen hozzáfér és ellophatja. Ennek kockázata, hogy akár bankfiókok is hozzáférhetnek a csalók.

Ha már valaki telepítette a kódot, akkor érdemes törölnie a böngészőjét, megváltoztatnia a jelszavait, valamint vírusirtókkal ellenőrizni a számítógépét.

(forrás: napi.hu)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr614973186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása