ELVILEG SZENZÁCIÓ: Hamarosan egy gombnyomással törölhetjük nyomainkat a Facebookon
2019. augusztus 21. írta: Smitt Róbert Író

ELVILEG SZENZÁCIÓ: Hamarosan egy gombnyomással törölhetjük nyomainkat a Facebookon

facebookuj.jpg

Új, adatvédelmet szolgáló funkcióval bővül a Facebook. Segítségével az is látható, mely oldalak továbbítanak rólunk információt a közösségi oldal felé.

Még a Facebook májusi F8 fejlesztői konferenciáján került szóba, hogy a közösségi oldal egy új adatvédelmi eszközt kíván bevezetni, hogy a felhasználók nagyobb biztonságban érezzék az adataikat. Az újdonságra egészen eddig kellett várni.

A funkció bejelentésekor Mark Zuckerberg külön Facebook-bejegyzést szentelt neki, melyben azt is leírta, mi mindenre számíthatnak majd a felhasználók. Bár a fejlesztést akkor Clear History néven emlegette a Facebook-vezér, most kiderült, végül másnak keresztelték el: Off-Facebook Activity lett a neve.

A funkció alkalmas az oldal használatából felgyülemlett információk megsemmisítésére, de azt is megmutatja, melyek azok az oldalak vagy alkalmazások, amik a felhasználóról begyűjtött információt továbbítják a Facebooknak, amely aztán célzottabb reklámokat tud megjeleníteni nekik.

Az újdonságot a Facebook fő alkalmazásába építették, a program beállításain belül kell majd keresni, vagyis nem egy újabb appról van szó. A fejlesztést első körben három ország, Írország, Dél-Korea és Spanyolország facebookozói próbálhatják ki, de később természetesen másokhoz is megérkezik.

A funkció ismertetésekor Mark Zuckerberg sem tűnt boldognak, szerinte ezzel kevésbé lesz jó a hírfolyam, de mint mondta, be kellett látniuk, hogy a felhasználóknak szükségük van rá, ők pedig hallgattak rájuk. Tegyük hozzá, ehhez azért néhány botrány is kellett, de erről már nem beszélt az alapító

(hvg)

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3615018162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása