RENGETEG ÉRDI SEM FOG ÖRÜLNI: Eltűnhet a lájkszámláló a Facebookról
2019. szeptember 04. írta: Smitt Róbert Író

RENGETEG ÉRDI SEM FOG ÖRÜLNI: Eltűnhet a lájkszámláló a Facebookról

lajk.jpg

A legnagyobb közösségi oldal azt fontolgatja, hogy elrejti a bejegyzésekre érkező kedvelések számát.

Másfél hónapja érdekes kísérlet kezdődött a Zuckerberg-birodalom képmegosztó szolgáltatásában: több országban is kikapcsolták a fotók alatti lájkszámlálót az Instagramon, mondván így kevésbé okoz majd feszültséget a felhasználókban, ha kevés tetszikelés díszeleg a fotójuk alatt; másrészt pedig kevésbé lesz jelen a birkaeffektus, amikor egy-egy fotót sokan csak azért lájkolnak, mert azt látják, már eleve sokaknak tetszik.

Az már néhány nap után kiderült, hogy a kísérletbe bevont Instagram-felhasználók szeretik az újítást. Most úgy tűnik, annyira, hogy a Facebook-birodalom zászlóshajóján is hasonló kísérlet lesz. A Facebook szóvivője a TechCrunchnak megerősítette, hogy zajlanak egy lájkmentesítő teszt előkészületei.

A tervek szerint a rendszer hasonlóan működne, mint az Instagramon: a bejegyzésre érkezett kedvelések számát csak a bejegyzést közzétévő látja majd, a többiek csak egy konkrét számot nem tartalmazó feliratot látnak majd arról, hogy többeknek tetszik a poszt.

(hvg)

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8015039048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása