KIFÜTYÜLTE, ELZAVARTA 200 ORVOS AZ ÁLLAMTITKÁROKAT! Nevetséges és üres dumával próbálkoztak
2019. szeptember 21. írta: BoldogÉ

KIFÜTYÜLTE, ELZAVARTA 200 ORVOS AZ ÁLLAMTITKÁROKAT! Nevetséges és üres dumával próbálkoztak

horvath-ildiko-emmi-24-hu-bielikistvan.jpg

Üres kézzel érkeztek az elégedetlen és türelmetlen orvosokhoz a döntéshozók. A Magyar Orvosi Kamara Vasúttörténeti Parkban megtartott nagygyűlésén sem megoldási javaslatok, sem kézzelfogható ígéretek nem hangzottak el az egészségügy problémáira - számolt be az eseményről a 24.hu

A jelenlévő 200 orvos ki is fejezte nemtetszését: az államtitkárt kifütyülték, kitapsolták és piros lapot mutattak neki.

Az eseményre meghívót kapott a pénzügyi tárca, a Miniszterelnökség és az EMMI, hogy az egészségügy problémáiról nyilvánosan vitázzanak, utóbbi két tárca képviselői jelentek meg a nagygyűlésen.

Az EMMI egészségügyért felelős államtitkára, Horváth Ildikó bepróbálkozott terelni és “személyesnek mondott történetével kábítani az orvosokat, és amikor az államtitkár az emberközpontú egészségügyről kezdett beszélni, a hallgatóságnál elfogyott a türelem és szó szerint a kezükben lévő piros lapot mutatták fel neki. Előadásának több pontján ki is fütyülték a politikust.

Amikor az államtitkár az Európai Uniós fejlesztési programokról szeretett volna beszélni, a jelenlévők egyszerűen nem tűrték tovább a hülyítést. 

“Azt gondolom, akkor most itt abbahagyom” – fejezte be a politikus a beszédét. Kitörő tapsot kapott a kijelentése.

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Vince sem aratott komolyabb sikert, amikor megpróbálta szintén hülyének nézni a jelenlévő orvosokat - az Orbán-kormányok béremelését előhozva -, a túlnyomó többség lengette a piros lapot, illetve a költségvetés számainál pedig többen kinevették.

Amikor próbált volna időt kérni a további béremelésekhez, a nyugdíjas egészségügyi dolgozók visszafoglalkoztatásához, valamint a paraszolvenciához , óriási felhördülés fogadta szavait, ki is fütyülték.

Miért tartottak rendkívüli nagygyűlést az orvosok?

A MOK által felvetett problémák a következők voltak:

  • Egységesen kötelező 900 ezer forintos kezdő szakorvosi minimális alapbér a közfinanszírozott ellátásban dolgozóknak, a munkaviszony típusától függetlenül, 2022 január 1-től.
  • A béremelés függvényében a paraszolvencia megszüntetése.
  • A nyugdíjasok diszkriminációjának megszüntetése, visszafoglalkoztatásuk megkönnyítése
  • Döntsék el, hogy orvosokkal vagy orvosi végzettséggel nem rendelkezőkkel (nondoktor, Msc. nővér) akarják-e a magyarokat gyógyítani pusztán takarékosságból.
  • Szerezzenek érvényt és ellenőrizzék mind a humán erőforrást érintően, mind az eszközöket illetően a szakmai minimumfeltételek meglétét, mert a jelenlegi állapot egy becsapás és a betegbiztonság súlyos megsértése

A szombati nagygyűlésen egyik felvetett kérdés kapcsán sem született döntés vagy hangzott el ígéret.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4415157666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása