ÉRDEN IS SOKAN ÖRÜLNEK? 124 ezer forint lesz a gyermekgondozási díj
2019. október 03. írta: Smitt Róbert Író

ÉRDEN IS SOKAN ÖRÜLNEK? 124 ezer forint lesz a gyermekgondozási díj

gyod_1.jpg

A gyod összege jövőre 24 százalékkal, 124 ezer forintra emelkedik – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön az M1-en.Rétvári Bence elmondta: több mint háromezerrel, 50 700-ról 54 ezerre bővült azoknak a köre, akik jogosultak az ápolási díj valamelyik formájára.

Januártól – új kategóriaként – a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók számára bevezették a gyermekek otthongondozási díját (gyod), amelynek összege havi bruttó 100 ezer forint, és a gyermek életkorától függetlenül folyósítható.

A gyod összege jövőre 24 százalékkal, 124 ezer forintra emelkedik, a cél, hogy az összeg 2022-ig elérje az akkori minimálbér szintjét. Akik 20 évig otthon ápolják gyermeküket, 50 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést is kapnak.    

Az államtitkár kitért arra is, hogy januárban minden egyéb ápolási díj összege 15 százalékkal emelkedett, a következő három évben pedig 5-5-5 százalékkal nő majd.

(mti)

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9415190696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása