NÁLAD NINCS HOLNAP? BRUTÁLIS MÉRETŰ AZ ELADÓSODOTTSÁG! Meddig vesztek még fel hitelt?
2019. október 04. írta: BoldogÉ

NÁLAD NINCS HOLNAP? BRUTÁLIS MÉRETŰ AZ ELADÓSODOTTSÁG! Meddig vesztek még fel hitelt?

fogyasztasihitel-mandiner-hu.jpg

Egyelőre a személyi hitelről nem szándékoznak lemondani a magyarok: az érdeklődés óriási, annak ellenére is, hogy az ún. babaváróból is szinte mérték nélkül vesznek fel az ügyfelek. 

Ez utóbbi kamatmentes hitelből több mint 100 milliárd fogyott augusztusban, ezt pedig gyakorlatilag a lakáshitelek helyett vették fel az emberek. 

A személyi hitelek bár továbbra is keresettek, még mindig indokolatlanul drágán veszik fel az ügyfelek. Pedig kis kereséssel lehet olyan személyi hitelt találni, ami bőven az átlagos kamat alatt van - készített összefoglalót a Pénzcentrum.

Az MNB statisztikáiból látszik, hogy nem is igazán júliusban volt a bumm, hanem augusztusban.

Mindez annyiban hasznos az ügyfeleknek, hogy most már olcsóbban tudnak a fogyasztási hitelekhez is hozzájutni, hiszen ez most már egy számjegyűvé vált.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy a bankok ne keresnék halálra rajtunk magukat, persze hülyék lennének nem így tenni. Nagyon elszomorító, hogy a magyarok nagy része még mindig meglehetősen drágán vesznek fel személyi hitelt. Az augusztusi adatokat látva a személyi hitel átlagos kamata 13,14 százalék volt, ami meglehetősen magas, ha csak azt nézzük, hogy ennél mennyivel olcsóbban is fel lehet venni személyi hitelt.

Csak néhány a példák közül, a CIB-nél kétmillió forintot például már 8,17 százalékos THM-mel fel lehet venni, vagy a Raiffeisen is ajánl 8,97 százalékos THM-mel elvihető a személyi hitel.

Szóval ideje lenne ésszel kezelni a pénztárcánkat, mielőtt késő lenne.

fotó: mandiner.hu

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4215192468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása