ITT VÁRJÁK A 800 EZRES FIZETÉSEK AZ ÉRDIEKET! Végzettség sem kell
2019. október 06. írta: BoldogÉ

ITT VÁRJÁK A 800 EZRES FIZETÉSEK AZ ÉRDIEKET! Végzettség sem kell

fizu_napi_hu.jpg

Idén kicsit hamarabb kezdték el a munkavállalók becserkészését az Alpokból, a téli szezon közeledtével, kiindulva a tavalyi helyzetből. 

Már októberben elárasztották az álláskereső oldalakat a síszezon állásai: legyakrabban alpesi hüttébe, azaz sípályák melletti menedékházakba, étteremekbe keresnek felszolgálókat, konyhai munkásokat főleg Európa keleti feléből - írt erről a Pénzcentrum.

Olyannyira kevés a vendéglátós az osztrák Alpokban, hogy a munkaadók már komoly engedményeket is tesznek azért, hogy zavartalanul működhessenek a szezonban. Egyre több és egyre vonzóbb állásajánlatokkal csábítják a magyarokat dolgozni nyugati szomszédaink, van ahol 1800 eurós, közel 600 ezres bért kínálnak havonta a munkaadók, ami ráadásul az alap. 

Sokszor ennek egy jó részét akár félre is lehet tenni, hiszen sem a szállásért, sem pedig az étkezésért nem kell fizetni. Az ígért 1800 eurós fizetésen felül a készségek és tapasztalatok alapján ez az összeg még további pótlékokkal is kiegészülhet. 

Egy másik hirdetésben már leginkább jó angol és német nyelvtudással keresnek dolgozókat, igaz egy hotelbe. Az ingyenes szállás és a napi háromszori étkezés természetesen itt is a csomag része, emellé azonban jár még a wellness részleg, a gyógymedencég ingyenes használata, óriási kedvezmények a különféle spa kezelésekre, akár a síbérletre, sőt még a lovalásra is. A fizetés pedig itt bruttó 2522 euró, azaz bruttó 837 ezer forint egy hónapban.

A legújabb osztrák statisztikák szerint sose dolgozott még olyan sok magyar nyugati szomszédunknál, mint tavaly, nagyjából 92 ezren. 2010 és 2018 között 3,5-szörösére nőtt a magyarok száma, az emelkedés pedig folyamatos volt, megállás nélkül. 

Az is kiderült, hogy az élelmiszeripar és a vendéglátás foglalkoztatja arányaiban a legtöbb magyart. A toborzás azért is kezdődhetett ilyen korán, mert ahogy a Pénzcentrum megírta, tavaly rengetegen hiányoztak az osztrák vendéglátóiparból, decemberben még mindig kerestek embereket.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8515201382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása