ANTUNOVITSÉK NEM HABOZTAK: Közel félmilliárdot kaszáltak az érdi közbeszerzéseken
2019. október 10. írta: Smitt Róbert Író

ANTUNOVITSÉK NEM HABOZTAK: Közel félmilliárdot kaszáltak az érdi közbeszerzéseken

antuvotis.jpg

Antunovits (Kalgon) Antal ugyan simán megbirkózik a vízkővel, de, hogy ezt hogyan „mozogja” ki, az már komoly kérdés!

Négy év alatt hat közbeszerzési pályázatot nyert hirdetmények közzététele nélküli, meghívásos tendereken a The Builder Kft. Érden. A cég egyik alkalmazottjának – és egyben korábbi tulajdonosának apja a helyi közgyűlés fideszes képviselője, Antunovits Antal

Az Átlátszó azt írja, hogy a The Builder Kft. – amely cégben az érdi 1. választókerület jelenlegi fideszes képviselőjének, Antunovits Antallnak a fia alkalmazott – összesen 413 millió forint értékben nyert el közbeszerzéseket Érden az elmúlt években.

Egyébként a cég legnagyobb értékű munkája Sasvárosban (Érd egyik negyede) az orvosi rendelő felépítése volt. A szerződés módosítása után a szerződés végleges értéke elérte a 208 millió forintot. A rendelő átadása a 2019-es önkormányzati választási kampány egyik kulcs mozzanata volt október elején.

A közbeszerzési adatbázisban 2015-től jelent meg a The Builder Kft. pályázati győzelméről kiadott – összesen hat – hirdetmény, a legutolsó 2019. augusztus végén. Mindegyik közbeszerzést az eljárást megindító felhívás nyilvánosságra hozatala nélkül bonyolították: ez azt jelenti, hogy a munkára kiszemelt cégeket meghívták, és csak a pályázat eredményét hozták nyilvánosságra.

Különös pikantériája az ügynek, hogy az ifjabb Antunovits cége,2012 -ben mielőtt át nem nevezték Ófalu Lakópark Kft-ről The Builder Kft-re még 0 forint árbevételt produkált, a következő évben már 43 milliót, majd a fokozatos növekedés következtében 2018-ban már 335 millió forintot hozott. 

Hát ez felettébb érdekes, ugye? Bár elég sok példa van rá, hogy egyesek céges vagyona egyszer csak úgy, huss, elkezd emelkedni, és szárnyal, csak szárnyal...

Nyilván az ártatlanság vélelmét szem előtt tartva azt kell mondanunk, hogy ez a hír már meg sem lep minket. Egyébként még felsorolják azokat az elhíresült és a közelmúltban feltárt gyanús ügyeket is, melyek komoly és sötét árnyékot vetnek T. Mészárosra, Bácsra és most már Antunovitsra is.

 

Fotó: youtube

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3815216070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása