T.MÉSZÁROS ÉS BANDÁJA NEM TUD SZÁMOLNI? A 102 millió korántsem 500, mint amiről beszéltek
2019. október 26. írta: Smitt Róbert Író

T.MÉSZÁROS ÉS BANDÁJA NEM TUD SZÁMOLNI? A 102 millió korántsem 500, mint amiről beszéltek

t_meszaros-andras-erd-polgarmester-exkluziv-3.jpg

Megtörtén az átadás-átvétel Érden, legalábbis ami a polgármesteri munkakört illeti. A régi városvezető, T.Mészáros András hivatalosan is átadta a város irányítását Csőzik Lászólnak, kezdődhet az újabb fejezet Érd életében, reméljük, sokkal kevesebb lesz a kátyú és több az öröm. A korábbi polgármester elmondta, hogy több mint 500 millió forinttal adta át a város kasszáját, ennyi maradt városüzemeltetésre az idei évben, beruházásokra pedig 40 milliárd. Ezzel ellentétben Csőzikék csak 102 milliót találtak, amikor átnézték a papírokat. Lehet, hogy a régi polgármester egy alternatív számrendszerben számol?

“ Az általam felkért szakértők (társadalmi munkában) átnézték a teljes dokumentációt, és azt a megállapítást tették, hogy a város jelenleg mindösszesen 102 millió forint "szabadon" elkölthető forrással rendelkezik.” -nyilatkozta Csőzik László.

Ráadásul a fideszesek meg akarják téveszteni a polgárokat azzal is, hogy azt mondják, az a 40 milliárd szabadon elkölthető pénz, ami természetesen nem így van.

“Az átadók által kiragadott 40 milliárdos összeg nem azt jelenti, hogy ez szabad pénzösszeg, amit elkölthet az új kabinet.

Természetesen ez az összeg egy olyan központi, állami támogatásokból (például Modern Városok Program) összeálló tételsor, mely - úgymond - pántlikázott pénz. Ezeket kizárólag szabályozottan, előre rögzített célok megvalósítására lehet elkölteni. Ilyenek például az érdligeti záportározó, a Kós Károly sulinál és a Fenyves-Parkvárosban már folyó építkezések.” -írja az új polgármester a Facebookon.

T. Mészáros egyébként sem  lehet túl jó passzban, mert az átadási procedúrát is arra használta fel, hogy elkezdjen balliberálisozni.  Lehet, hogy a számolási probléma is abból adódik.

Szegény ex-polgármester lelkileg tényleg megzuhant, nem tudja méltósággal viselni a vereséget, erre lehet következtetni abból, hogy a polgármesterek elleni lincselésről beszélt. Persze, ennyi év Döbrögis “uralkodás” után nehéz lehet elviselni, hogy vége, de egy igazi politikus elegánsan viseli a vereséget, T. Mészárosnak ez sem sikerül, ráadásul nagyon félhet az elszámoltatástól, miután Csőzikék átvizsgálnak minden önkormányzati szerződést. Ahogy már írtunk róla, éppen a választások éjszakáján akartak megsemmisíteni bizonyos iratokat. A végső csapás talán akkor fogja érni Bandi bátyánkat, amikor az érdiek számára kiderül, hogy rendesen meg lehet javítani például az úthálózatot, amit a helyi fideszeseknek nem sikerült, és még ha több olyan beruházást megvalósítanak Csőzikék, amit T. Mészáros és bandája nem tartott kivitelezhetőnek. Reméljük, így lesz.



A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5515264794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása