NINCSENEK VESZÉLYBEN AZ ÉRDI KATÁSOK! De fokozottabb ellenőrzés lesz
2019. november 09. írta: Smitt Róbert Író

NINCSENEK VESZÉLYBEN AZ ÉRDI KATÁSOK! De fokozottabb ellenőrzés lesz

szamlas_pixabay.jpg

Az adózóna írt arról, hogy a könyvelők egyesülete (MKOE) birtokába jutott pénzügyminisztériumi munkaanyag szerint jelentősen szigorodhat a kisadózó vállalkozások tételes adója (ezek szerint a mostaninál több esetben kellene megfizetni a 40 százalékos adót).

Gulyás Gergely a Kormányinfón megerősítette, hogy van ilyen munkaanyag, már járt is a kormány előtt. Kiemelte, hogy a KATA egy népszerű adó, és nem céljuk az adózók eltántorítása ettől. Szigorítás olyan értelemben jöhet szóba, hogy a visszajelzések szerint számos esetben munkaviszonyt bujtatva foglalkoztatják az embereket KATÁ-s vállalkozóként, ezért ennek részletszabályaiban lehet változás (vagyis azon feltételeknél, amely alapján az adóhatóság el tudja bírálni, hogy munakviszonyról vagy valós vállalkozói szerződéses kapcsolatról van szó).

Ugyanakkor terítéken van az éves bevételi határ emelése, amely jelenleg 12 millió forint. A miniszter szerint olyan adózásban gondolkodnak, amely nem jelent aránytalan többeltterhet, hanem követi a bevételi határ emelésével megnyíló jobb lehetőségeket.

Majd a Pénzügyminisztérium csütörtök délután közleményben hangsúlyozta ki, hogy a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását. Mint írják, az ágazati szereplők és ellenőrzési tapasztalatok a katát érintő visszaélésekre hívták fel a kormány figyelmét, ezért az adóhivatal a tisztességes vállalkozók védelme érdekében fokozottabb ellenőrzésbe kezd.

(piacéspfrofit

Fotó: Pixabay

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr715299130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása