KIHERÉLIK A SZÍNHÁZAKAT IS: A végén majd megmondják azt is, ki lehet színész
2019. december 08. írta: Smitt Róbert Író

KIHERÉLIK A SZÍNHÁZAKAT IS: A végén majd megmondják azt is, ki lehet színész

katonaszinhaz.jpg

A kormány tényleg elveti a sulykot, most éppen a kulturális életet próbálja szétverni, vagyis bocsánat, nem: inkább a saját képére formálni, pedig az a saját kép, mondjuk úgy, hagy némi kívánnivalót maga után. 

Nemrég kiszivárgott egy törvényjavaslat, amiben azt írták le, hogy teljesen meg akarják szüntetni a független színházak támogatását, és az önkormányzati fenntartású színházakban a kormány kezébe adnák az igazgató kinevezési jogát. Egy miniszter döntene, ki legyen egyes színházak igazgatója. Vagyis megint korrigálok: csak névlegesen, mert igazából valamelyik “súgója” duruzsolná a nagy hatalmi fülekbe, ki legyen a színházigazgató. És aki most elkezdi húzni a száját, hogy kit érdekel, úgysem járok színházba, neki üzenem: egyszer téged is elkapnak cimbora, benyomakodnak a lakásodba, be az életedbe, és egyszer majd azt veszed észre, hogy még az orrodból a szőrt is úgy szeded ki, ahogy fentről megmondják neked.

És akkor majd megmondják, milyen darabokat lehet játszani, utána majd azt is, hogyan lehet játszani, aztán majd érkeznek az állami megrendelésre írt vezetőt dicsőítő darabok, a legvégén csak ezeket adhatják elő a színészek. Ja, a színészeket is lekáderezik, és csak az játszhat színpadon, aki ideológiai szempontból átment a szűrőn. Vegyük észre, tiszta Észak-Korea. És vegyük észre, sokkal többről van itt szó, mint a színházak működésének ideológiai megreformálásáról, az egész társadalomra ez vár.

Kiváló és ismert színészeink is megszólaltak az ügyben:

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9915343864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása