ALAKVÁLTÓK HELYETT JÖNNEK A BANKVÁLTÓK: Érden is sokan hagyhatják ott mostani bankjukat
2020. január 04. írta: Smitt Róbert Író

ALAKVÁLTÓK HELYETT JÖNNEK A BANKVÁLTÓK: Érden is sokan hagyhatják ott mostani bankjukat

bank_4.jpg

Januárban egy új típusú, részletes, egységes banki díjkimutatást kapnak a banki ügyfelek, az ezt előíró PAD szabályozás miatt a díjakat összehasonlító szolgáltatóknál is változások jönnek. A Bank360 szerint hosszabb távon nőhet a bankot váltók száma a szabályozás hatására.anuár 31-ig minden banknak egységes, részletes díjkimutatást kell kiküldenie a bankszámlához kapcsolódó összes díjról (bankkártya, átutalások, hitelkártyadíjak stb.) az ügyfelei részére a megelőző 5 hónapra vonatkozóan, az egységes díjjegyzék pedig augusztus óta elérhető a bankoknál. Ezentúl minden év elején számíthatunk majd a részletes kimutatásra, amiből kiderül, mennyit és miért fizettünk nekik a számlavezetéshez kapcsolódóan.

Kérdésünkre válaszolva Veres Patrik, a Bank360 szakértője elárulta, ahogy a december 15-től alkalmazott uniós díjharmonizációval kapcsolatos költségek is a szabályozás szerint jelennek meg számításaikban, úgy - igazodva a jegybank által meghatározott elnevezésekhez - a Bank360 bankszámla-kalkulátorában is a PAD díjelnevezéseivel találkozhatnak majd az ügyfelek.

Szerintük az egyszerűbb és áttekinthetőbb díjstruktúra, a költségek megismerése nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az ügyfelek felkutassák a legkedvezőbb bankszámla-ajánlatokat. Az igények és a lehetőségek felméréséhez, a szabályozásból eredő új információk feldolgozásához viszont időre van szükség, így jelentős megugrásra nem számítanak a bankváltás terén januárban, de mindenképpen növekedésre számítanak a bankváltók számában hosszú távon.

„Tapasztalataink alapján a bankváltás egyik legfőbb oka a hitelfelvétel, ezen belül is a jelzáloghitel felvétel, ahol a bank előírja, hogy az ügyfél jövedelem a banknál vezetett folyószámlára érkezzen. Szintén hitelfelvétel kapcsán jellemző még, amikor jelentős kamatkedvezményeket kaphat az ügyfél, ha vállalja a bankváltást és a jövedelem új számlára való érkeztetését. Ugyanakkor éppen ez is az egyik legfőbb akadálya a bankváltásnak: ha a jelzáloghitelnél a bank előírja a számla fenntartását, az csak a hitelszerződés lezárásával szüntethető meg. Szintén ilyen akadályozó tényező, ha az ügyfélnek folyószámlahitel-tartozása van” – teszik hozzá.

(portfolio)

 A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4115393332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása