EGÉSZ ÉRD GRATULÁL: Milák Kristóf lett az Év sportolója
2020. január 18. írta: Smitt Róbert Író

EGÉSZ ÉRD GRATULÁL: Milák Kristóf lett az Év sportolója

milak_krtistof.jpg

Milák Kristóf lett az Év sportolója 2019-ben.

Csütörtök este a Nemzeti Színházban rendezték meg a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. Milák Kristóf először, Hosszú Katinka hetedszer lett az Év sportolója. Az Év csapatának az FTC vízilabdacsapatát választották meg, az Év férfi labdarúgója pedig Gulácsi Péter lett. Mezey György és Wichmann Tamás életműdíjat kapott.

Milák Kristóf az Érdi Úszó Sportnál tanult meg úszni, a Gárdonyi Géza Gimnáziumban folytatta tanulmányait, tehát mondhatjuk, nálunk Érden kezdte a pályáját, amelynek egyik fontos állomása most az Év Sportolója-díj.

Pályafutása során számos rekordot állított fel, legnagyobb sikerét talán tavaly aratta: a 2019.-es világbajnokságon Kvangdzsuban  új világcsúccsal világbajnok lett 200 méter pillangón, amivel Michael Phelps 10 éves, úgynevezett "cápadresszben" elért világcsúcsát adta át a múltnak. Milák 2018-ban az év magyar úszója címet is megkapta.

 

Fotó: Török Attila

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3515415264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása