JÓ HÍR AZ ÉRDI EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓNAK IS: Novemberben is lesz ápolói béremelés
2020. január 24. írta: Smitt Róbert Író

JÓ HÍR AZ ÉRDI EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓNAK IS: Novemberben is lesz ápolói béremelés

apolo_2.jpg

A januári emelés után novemberben újabb ütemben emelkedik a szakdolgozók, illetve immár a védőnők bére is, és 2022-ben további bérfejlesztés várható - mondta az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének szakmai napján. 2020 egyébként az ápolók és szülésznők nemzetközi éve a WHO szerint.

Folytatódnak a béremelések és a kormány tovább fejleszti a nővérszállók hálózatát is.

A januári emelés után novemberben újabb ütemben emelkedik a szakdolgozók, illetve immár a védőnők bére is, és 2022-ben további bérfejlesztés várható.

Az ápolói mesterképzést szolgálja a Mihalicza-ösztöndíjprogram, és elindult a felsőfokú alapképzést támogató ösztöndíjrendszer is Az Európai Unió támogatásával 9 milliárd forint felhasználásával 16 nővérszállót újítanak fel és négy új épül; emellett további nyolc szálló építéséről született döntés.

(mti)

Fotó: Balázs Attila

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5415425254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása