ÉRD LEGÚJABB FILOZÓFUSA: mi azért aggódunk T.Mészáros lelki egészségéért
2020. január 27. írta: Smitt Róbert Író

ÉRD LEGÚJABB FILOZÓFUSA: mi azért aggódunk T.Mészáros lelki egészségéért

tmeszaros_20014.jpg

Egyre jobban aggódunk T. Mészáros András expolgármester lelki egészsége miatt, mert egyre vadabb hülyeségeket beszél. Most például az Elvira-majorral kapcsolatban szólalt meg, persze ebbe is belekeverve az aktuálpolitikai kérdéseit, és saját frusztrációját. 

Az Elvira Érdikummá, illetve Hungarikummá nyilváníttatása a legnagyobb felelőtlenség az itt élőkkel szemben – jelentette ki egy sajtótájékoztatón nemrég, szerinte azok szeretnék az Elvirát megőrizni a mezőgazdaság kizárólagos hatáskörében, akik a későbbi ingatlanmutyira gondolnak. T.Mészáros mintha egy párhuzamos világból dugta volna át a fejét a jelen valóságba, és ebből a kijelentésből is látszik, nincsen tisztában alapvető kérdésekkel sem.

De természetesen ezt még tudta fokozni, amikor kijelentette, hogy folyamatosan tárgyaltak az állammal, aminek lett az eredménye, hogy 42 hektárt már megvásároltak, hogy ipari parkot építsenek a természetvédelmi területen. Gratulálunk, Bandi bá’, biztosan hatalmas üzlet volt egyeseknek. 

T. Mészáros szerint  az ipari park nemcsak azért fontos, mert az érdieknek nem kell elutazniuk a városból a munka miatt,  de az iparűzési adó is Érden jelenik meg. Azt is el tudta mondani, hogy a Csőzikék által meghirdetett klímavészhelyzetnek nincs alapja, hiszen ha vészhelyzet lenne, azonnal intézkedni kellene az elhárításán. Majd egy  statisztikát is elővarázsolt, hogy alátámassza mondandóját: “egyes számítások szerint tízezer, más számítások szerint akár harmincezer ember is ingázik Érd és Budapest között. Ha csak a legkisebb számot is vesszük alapul, ha oda-vissza napi két órás úttal számolunk, az tízezer ember esetén az húszezer óra elvesztegetett idő. Ha ezt átszámítjuk az építőipari rezsióradíjra - ami átlagosan 3230 forint -, akkor ez a két óra minden embernek 7460 forintjába kerül. Tízezer ember esetén ez már 74 millió 600 ezer forint naponta, évente pedig majdnem 15 milliárd forint kidobott munkaidő, óradíj, lehetőség. A klímavészhelyzetet azzal lehet megakadályozni, ha az emberek nem használják az autót, a benzint.”-fejtette ki T. Mészáros. 

Érdekes, hogy amióta nem ő polgármester többet foglalkozik a filozófiával, például az ember és idő kapcsolatával. De a levezetett egyenlegen is sokat kellett gondolkodnia, hogy azt sikerüljön kihoznia, évente 15 milliárd forintnyi kidobott idő keletkezik, ha nem romboljuk le az egész Elvira-majort.  Ha lenne alternatív matematikai Nobel-díj, ezzel az indoklással biztosan megkapná.

Az expolgármestert nem zavarja,hogy az Érd délnyugati határában található Elvira major felbecsülhetetlen értéket képvisel. Nem csak Magyarországon, de egész Európában nem található a csonthéjas gyümölcsöknek ilyen széleskörű génbankja. Magyarországon szinte minden faiskola és gyümölcsültetvény az Elvira majorból származik. Mindaz a tudás, amit őrzünk az őshonos csonthéjas gyümölcsökről, ott található az Elvira majorban. És az sem feltétlenül érdekli, hogy Farkas Sándor, az agrártárca államtitkára közölte: a major mind a nemesítés, mind a kutatás, mind a génmegőrzés szempontjából meghatározóan fontos terület. 

Ráadásul nem nagyon értjük, milyen logika alapján gondolkodnak ingatlanmutiyban azok, akik meg akarják menteni Érd egyik legnagyobb természeti kincsét.

Most is azt mondjuk, mint nemrég, kicsit pihenni kellene, Bandi bácsi.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4015430118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejmészáros 2020.01.27. 09:53:17

Bocsánat a kirohanásomért.

boborján20 2020.02.04. 19:23:53

"EZEKET A TOLVAJOKAT KERESIK AZ ÉRDI ZSARUK!"

azt hittem, hogy ez ideszól:)))
süti beállítások módosítása