A FAVÉDŐ T. MÉSZÁROS BANDI ESETE AZ ELVIRA-MAJORRAL: Az igazság a részletekben rejtőzik
2020. január 29. írta: Smitt Róbert Író

A FAVÉDŐ T. MÉSZÁROS BANDI ESETE AZ ELVIRA-MAJORRAL: Az igazság a részletekben rejtőzik

 elvira_legifelvetel_2.jpg

T. Mészáros András nagyon aggódik, annyira, hogy közben, mint a fák megmentője, próbálja Csőzikék ellen hangolni a közvéleményt.

“Most elkezdték kivágatni az Elvira Majorban a fákat (80 hektáron vágják ki az almafákat, meggyfákat, barackost, ezután nem lehet majd ott almát vásárolni)”-írja az expolgármester a Facebookon.

Megkérdeztünk szakembereket, illetve felhívtuk az Elvira major felettes szervét, akik egyelőre nem nyilatkoztak annak ellenére, hogy ők is érzékelik, hogy újra előkerült, és nem a legelőnyösebb formában.

A NAIK-nál egyelőre csupán annyit mondtak, hogy hamarosan kiadnak egy közleményt, de most nem nyilatkozhatnak, ugyanis jóvá kell hagyatniuk a szöveget.

Ezért megkérdeztünk egy név nélkül nyilatkozó szakembert, aki ismeri az Elvira-majort, de miután már nem dolgozik ott, csak véleményét osztotta meg velünk.

Azt mondta, hogy a jelenlegi fakivágások alapvetően két dolog miatt fordulhatnak elő, de egyik sem a hirtelen favédővé avanzsált T.Mészárosék buta kijelentéseit támasztják alá.

Egyrészről van az a terület, ahonnan például az érdiek is vásárolhatják a ropogós gyümölcseiket. Azokon a gazdasági értelemben hasznosított területeken vágáséretté váltak a fák, miután kb 22-25 év az élettartama egy ilyen ültetvénynek és most értek abba a korba, vagyis el kell őket távolítani, ebben ráadásul nincs pardon, mert meglévő szabályok írják elő.

Másrészről a génbankban, egy kísérleti stádiumban lévő fajta esetén is törvény írja elő azokat a kötelezettségeket, amelyeket az ott lévő szakembereknek  be kell tartani. Vonatkozik ez arra, ha egy kísérleti növény bizonyos tulajdonságokat nem teljesít, azt a szakemberek nem hagyhatják meg, hanem kivágják illetve törvény is előírja, hogy bizonyos időnként frissíteni kell az állományt, tekintettel arra, hogy még nem találták fel az örökké élő fát.

Ráadásul egy újabb fajta esetén is több egyeddel végzik a kísérletet illetve az állatok illetve az időjárás is kárt tesz bennük, ezért a nem megfelelőeket kivágják.

Információnk szerint egyébként most éppen mandulást is telepítenek az Elvira-majorba

A szakember azt is elmondta, hogy mióta az Elvira-major létezik, már háromszor telepítették gyakorlatilag teljesen újra az állományt.

Szóval reméljük, nem törtük le nagyon a favédő Bandi bácsi és csipet csapatának a kedvét, de most nagyon úgy tűnik, hogy erősen lukra futottak

 

Fotó: érdlakó

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9015436390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejmészáros 2020.01.30. 12:09:12

Tehát a központi fidesz vágja a fákat, a helyi fidesz meg ajvékol?:D:D:D
süti beállítások módosítása