ILYEN MÉG NEM VOLT ÉRDEN! Részben nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok
2020. február 05. írta: Smitt Róbert Író

ILYEN MÉG NEM VOLT ÉRDEN! Részben nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok

polgarok_haza.jpg

Közzétették elektronikusan a képviselők egy részének vagyonnyilatkozatát Érden, amire eddig még nem volt példa.

Szerintünk fontos, hogy fent legyenek ezek a dokumentumok az önkormányzat hivatalos oldalán, hiszen az érdieknek joguk van megtudni, milyen vagyoni helyzetben vannak azok a képviselők, akik a város működéséről, a költségvetésről és a helyi adókról döntenek. 

Nem szándékosan, de a város érdekes helyzetben van, ugyanis a polgármester élettársának a vagyonnyilatkozata is nyilvános, meg is lehet nézni a városi oldalon. Csőzikék kirakták Bősz Anett vagyonnyilatkozatát, ami jelen esetben azért nem ütközik különösebb nehézségbe, mert a polgármester élettársa országgyűlési képviselő. Az ő esetükben egyelőre a 2019-es érhető el, nagyon reméljük, hogy hamarosan az idei is elérhető lesz. 

Felkerült már az oldalra a két alpolgármester, Tetlák Örs és Szűcs Gábor, illetve Lengyel Péter, Balla Imre és Andrasek Mónika képviselők vagyonnyilatkozata is, a városi közgyűlésben többségbe került csapat tagjai közül már nem sok dokumentum hiányzik.

T. Mészárosék egyelőre titkolóznak, hiszen valószínűleg nem véletlenül egy darab fideszes vagyonnyilatkozat sem került fel eddig az oldalra.

Vajon a érdi fideszesek miért titkolóznak ennyire? Mi a probléma? Nem szoktak hozzá, hogy mostantól bárki megnézheti, mennyi vagyont sikerült “összekaparniuk?” Netán még nem kaptak utasítást, hogy megtehetik?

Mielőtt valaki vérmes reményeket fűzne a jelenlegi vagyonnyilatkozat-tételi rendszerhez, azt azért megjegyeznénk, hogy az mostani formájában nagyon problémás, igazából szinte semmit sem ér. 

Többek között azért, mert a nyilatkozatokat kézzel töltik ki, utána beszkennelik és így teszik közzé. Ha olvashatatlan a képviselők által beírt információ, azzal nem törődik senki, nem szólnak, hogy figyelj már Pista, ez így nem jó. 

A beírt adatokat nem ellenőrzi állami szerv, gyakorlatilag azt írnak be, amit csak akarnak. Az érintettek vagyonosodását sem ellenőrzi az állam, és mivel vizsgálat sincs, így az elszámoltatás is elmarad. 

És ami különösen megerősítheti a csalást: már a legközelebbi családtagok, egy háztartásban élő személyek vagyonnyilatkozatát sem kell nyilvánosságra hozni. Tehát annyi vagyon lehet a családban szétosztani, amennyit nem szégyellnek. 

És az elmúlt évtizedekben a regnáló politikusoknak sem állt érdekében,  hogy mindent nyilvánosságra hozzanak.


Fotó: érdmost

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5115459708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejmészáros 2020.02.05. 10:18:25

Kőgazdag vagyok, de kifelé egy kalapos úriember, mezítlábas szofival!
süti beállítások módosítása