OLVASSÁK EL AZ ÉRDI NYUGDÍJASOK! Így változik a jövedelmük hamarosan
2020. február 12. írta: BoldogÉ

OLVASSÁK EL AZ ÉRDI NYUGDÍJASOK! Így változik a jövedelmük hamarosan

nyugdijas-munkavegzes-portfolio-hu.jpg

A nyár közepétől néhány kedvező változás lép életbe, ami őket érinti.

Tavalyi évtől az öregségi nyugdíjban részesülőknek már csak a munka törvénykönyvén kívüli jogviszonyokban szerzett jövedelem számolnak járulékot fizetniük, ezen pénzeket kell a számításnál figyelembe venni.

Ezekhez képest újabb változás lép életbe,  amely július 1-jétől lesz érvényes - hívta fel a figyelmet az Adózóna portál. Addig a nyugdíjjárulék alapját képező keresetnél a minimálbér 18-szorosa az az éves kereseti határ, amely alatt bárki dolgozhat a korkedvezményes nyugdíj mellett is. 

Ha a kereset meghaladja az éves keretösszeget, a következő hónap első napjától az év végéig, de legfeljebb az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig az ellátás folyósítását szüneteltetni kell.

Az új törvény szerint az öregségi nyugdíjas a nyugdíj melletti keresőtevékenységei után – függetlenül azok formájától – nem válik biztosítottá és e keresetei után nem fizet nyugdíjjárulékot, vagyis nem kell majd egyáltalán figyelembe venni a határérték kiszámolásánál.

Így aztán 2020. június 30-ig továbbra is szüneteltetni kell a kedvezményes nyugdíj folyósítását, ha a nyugdíj mellett szerzett nyugdíjjárulék-köteles keresetek elérték vagy meghaladták a határösszeget. Az e jogcímen szüneteltetett nyugdíjak újrafolyósításáról 2020. július 1-jétől hivatalból intézkedik a nyugdíjfolyósító szerv.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5315470478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása