MÉG VÁRNIUK KELL AZ ÉRDI SZINGLIKNEK IS: Csúszik a társkeresők Facebookja
2020. február 13. írta: Smitt Róbert Író

MÉG VÁRNIUK KELL AZ ÉRDI SZINGLIKNEK IS: Csúszik a társkeresők Facebookja

face_5.jpg

A Facebook még 2018-ban jelentette be a Facebook Dating társkereső felületet, amivel a szinglik dedikált randiprofilt készíthetnek a közösségi oldalon, a már meglévő személyes profiljuktól elkülönítve. A szolgáltatás azóta még mindig nem használható világszerte, egyelőre csak pár országban tesztelik.

Európában nem is lesz egyszerű a bevezetése, mivel a közösségi óriás nem szolgáltatott elegendő mennyiségű információt a szolgáltatás adatvédelmi kockázatairól az uniós hatóságoknak. Eredetileg február 13-ra tervezték a funkció indítását a kontinensen. Az ír adatvédelmi bizottság (DPC) ezért kutatást is tartott a cég írországi irodájában, hogy kikérjék a szükséges adatokat, korábban ilyenre még nem volt példa, mióta az uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR életbe lépett. A Facebook is megerősítette a hírt, miszerint a szolgáltatás indulása csúszni fog Európában, de azt még nem, hogy pontosan mikorra.

Érdekes lesz látni, hogyan boldogul majd a Facebook megoldása a mai eléggé telített társkereső-szolgáltatások piacán. A társkeresős adatlapot az ismerősök nem láthatják, csak azok, akik szintén használják, és csak olyan felhasználókat ajánl ismerkedésre, akik nem ismerősök. Őket pedig az alapján fogja válogatni a rendszer, hogy mennyi a közös kapcsolódási pont, akár eseményeken való részvételek, érdeklődési területek terén, a csevegés pedig egy új csatornán zajlik majd, nem a Messengeren.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3415473122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása