FONTOS ÉRDI ÖSZTÖNDÍJAK: Több százezer forint ösztöndíjat kaptak a diákok
2020. február 14. írta: Smitt Róbert Író

FONTOS ÉRDI ÖSZTÖNDÍJAK: Több százezer forint ösztöndíjat kaptak a diákok

osztondij.jpeg

Negyedik alkalommal adták át február 13-án kora este a 2016-ban létrehozott Kovács István Alapítvány ösztöndíjait, amely azt a célt szolgálja, hogy támogassa az érdi kiemelkedő tanulmányi, sport-, művészeti munkát végző diákokat, és hozzájáruljon a kajak-kenu sport ifjú tehetséggondozásához.

Nem mindennapi, ám annál örömtelibb kezdeményezés első lépéseként alapították meg 2016. március 1-jén a Kovács István Alapítványt, ugyanis Kovács István meghatározó személyisége volt a városnak, sokat tett Érd város fejlődéséért. Emlékének adózva, szellemi örökségének folytatása és a pozitív jövő érdekében döntött úgy a család, hogy a fiatalok oktatását elősegítő alapítvány hoz létre.

Idén is érdi diákok és kajak-kenu sportolók pályázhattak az ösztöndíjra. A szervezet a kiemelkedő eredményt elérő fiatalok oktatását és sportolási tevékenységét kívánja támogatni anyagilag, szociális alapon,  illetve úgy, hogy a részvételhez szükséges önrészt, illetve az ehhez szükséges tárgyi feltételeket biztosítja táboroztatás esetén.

A kuratórium döntése alapján, egy fő maximum 120.000 Ft támogatásért pályázhatott. A helyi pályázónak be kellett töltenie a 13. életévet és Érd valamelyik iskolájába kell járnia. A kuratórium azon diákok pályázati anyagát fogadta be, akik kiemelkedő sport-, tanulmányi-, művészeti és közösségi munkát végeznek, és ezt az oktatási intézményük alátámasztja, igazolja írásban. Az elbírálás tekintetében előnyt jelentett a kiemelkedő közösségi munka.

Kovács Anita, a kuratórium elnöke elmondta, hogy idén is nagyon sikeres volt a pályáztatás, hiszen ötvenheten fordultak hozzájuk ösztöndíjért, s ebből 38 fiatalt tudtak támogatni, közülük 12 érdi diákot.

- 2016 óta összesen 120 diákot támogattunk közel 12 millió forint értékben. Büszkék vagyunk rá, hogy segítséget nyújthatunk a sportolóknak a táborozáshoz, táplálékkiegészítőkhöz, sportruházathoz, az érdi diákoknak a laptop vásárláshoz, tanulmányi kirándulásokhoz - magyarázta a kuratórium elnöke. 

Díjat kapott az Érdi Box Klub ökölvivója, Szigetvári Bendegúz is, aki idén első alkalommal kapta meg a KIAJÓ Alapítvány ösztöndíját. A fiatal tehetség éppen egy versenyről érkezett az ünnepségre és örömét fejezte ki, hogy munkáját támogatásra méltónak találták. Azt mondta, a kapott támogatást sportfelszerelésre fogja fordítani. 

Az idei érdi díjazottak: Baccilieri Laura, Bradács Tamara Panka, Giricz Bálint Huba, Hajdu Kolos, Kecskés Dorka, Kóra Sára, Kóti Dávid Attila, Szalma Borka, Szalma Luca, Szászfai Lőrivc, Szigetvári Bendegúz, Vetési Gergely. 

Az eseményen Kovács Zoltán alapító bejelentette, hogy a jövő évi ötödik alkalom apropóján különdíjat hoznak létre azok számára, akik legalább háromszor kaptak ösztöndíjat az alapítványtól. A jubileumi évben a 2020-as évi eredményeik tükrében, akár 1 millió forint ösztöndíjban is részesülhetnek. 

(érdmost)

(fotó: Földesi Máté)

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6115474608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása