ÉRD LEGFORRÓBB TÉMÁJA: Csőzik polgármester döntése nem tetszik Bandi bácsinak
2020. február 18. írta: Smitt Róbert Író

ÉRD LEGFORRÓBB TÉMÁJA: Csőzik polgármester döntése nem tetszik Bandi bácsinak

erdarena-fboldala_1.jpg

Nagyot ment a hír az országos sajtóban is, mi is írtunk róla, hogy a Csőzik László érdi polgármester vezette önkormányzat nem finanszírozza teljes egészében a város női kézilabda csapatát, amely a városvezető szerint az egyetlen csapat a egész országban, amit gyakorlatilag az önkormányzat finanszírozott eddig. 

Csőzik profánul úgy fogalmazott, hogy kell a pénz az utak aszfaltozására, a csatornázásra, a szegényes infrastruktúra fejlesztésére. Minden teketóriázás nélkül kimondta, amit az érdi polgárok esetleg a kocsmában vagy otthon fogalmaznak meg, mintegy maguknak. Fel is figyelt rá a sajtó, és egyes elemzők szerint nagyon jó lenne, ha ezzel a döntéssel elindulna egy amolyan “lavina”, és egy sor helyen döntene így a képviselő-testület, vállalva akár ezzel a kormány haragját is persze. Érden nincs 700 millió a kézilabdára, legyen az bármilyen sikeres is, de sok más város sincs olyan helyzetben, hogy száz milliókkal finanszírozzon egy csapatot, mégis megteszik. Az persze érdekes kérdés, hogy T. Mészáros András volt polgármester, miért nem gondolta már régen így, és miért nem keresett jelentős szponzorokat a csapat működtetéséhez már évekkel ezelőtt. Bizonyára megtehette volna, és mehetett volna több pénz például saját erőből az érdi utakra.

Csőzik azt is mondja egyébként, hogy olyan változások léptek fel a kézilabda háza táján, amire a városvezetésnek reagálnia kellett, például eddig nem kellett áfát fizetnie az önkormányzatnak, ettől az évtől kell. És ezt T. Mészárosék is nagyon jól tudták, a választások előtt pontosan érzékelték, csak nem merték meglépni, amit most Csőzikéknek meg kell. 

Ráadásul a polgármester szerint nagyon magas a kézilabdázók fizetése - gondolom, ezzel nem lesz népszerű, de legalább őszinte - és azt a bérszínvonalat, ahol ők tartanak a város nem tudja fenntartani. Igaz, az a kétmillió forint körüli fizetés a piacon, a profi klubok esetében nem tűnik olyan nagynak, és a sportolók megdolgoznak érte, de Érden például nincsen olyan nagy szponzor, mint Győrben az Audi vagy Szegeden a Pick. Csőzik elmondta az ATV-ben, hogy keresi a szponzorokat, de a névadó szponzor nem kis pénz, az több százmillió forintot kell hogy adjon.

T. Mészáros András a Facebookon reagált a kialakult helyzetre, persze  a maga balliberálisozó módján:

“Az általunk készített utolsó, tavalyi költségvetésből a város 358 milliót tervezett, végül plusz 23 milliót fordított a csapatra. Csőzikék a most benyújtott költségvetésükben 485 milliót terveznek. Vagyis jóval TÖBBET, mint mi. Miközben azt posztolja, hogy “ezt nem engedhetjük meg magunknak”. és kántálja utána a balliberális média napok óta, hogy Csőzik nem ad 100 milliókat ( sőt, egyes hírportálokon már egyenesen milliárdokat!) a kézilabdára.

Csőzik - aki az önkormányzati választás kampányában ment ki először érdi meccsre - megint összevissza beszél.

13 éven keresztül, amíg a Fidesz-KDNP vezette a várost, mindig meg tudtuk oldani, hogy a város sportélete megkapja azt a támogatást, amelyet a város pénzügyi lehetőségei lehetővé tettek.

Mindezt úgy, hogy közben óvodákat, iskolákat, orvosi rendelőket építettünk, építettük az utakat (tavaly 80 kilométert), a csapadékvíz-elvezető rendszert.” - írja a volt polgármester sértődötten. 

Mondjuk arról egy szót sem szól, hogy ők miért nem kerestek a 13 éve alatt egyetlen névadó szponzort sem.


A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8115480338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása