NÁLATOK RENDBEN VAN A CAFETÉRIA? Az adóhatóság bekeményít, addig bevallhatod
2020. február 26. írta: BoldogÉ

NÁLATOK RENDBEN VAN A CAFETÉRIA? Az adóhatóság bekeményít, addig bevallhatod

cafeteria-nemzeti-net.jpg

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt időszak ellenőrzései és az egyéb eljárásai során azt tapasztalta, hogy a béren felüli juttatásként adott utalványokkal visszaéltek. 

Az utalványokat – sok esetben az átadást követő rövid időn belül - készpénzben visszaváltották, ezzel bérükön felül jövedelemre tettek szert.  Az utalványt vásárló gazdálkodó szervezet ezen összegek után sem az adókat, sem a járulékokat nem vallotta be és nem fizette meg.

A NAV közel 2 000, ezt az adóelkerülő magatartást elkövető gazdasági társaságot azonosított, akikre vonatkozóan a közeljövőben ellenőrzéseket kezdeményez. A vizsgálatok kiemelten a jogosulatlanul igénybe vett adókedvezményekre és a béren felüli, adózatlan jövedelmekre irányulnak.

Az érintett adózóknak az ellenőrzések megkezdéséig lehetőségük van az adóelkerülés céljával juttatott utalványok valós közterheit bevallani, valamint a korábbi évekre benyújtott bevallásaikat is önellenőrzéssel módosítani és az ezzel keletkezett fizetési kötelezettségüknek eleget tenni.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6815492152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása