ÉRDEN IS LEÁLL A FOGORVOSI ALAPELLÁTÁS! Megkurtítják az önkormányzatok támogatását
2020. március 15. írta: BoldogÉ

ÉRDEN IS LEÁLL A FOGORVOSI ALAPELLÁTÁS! Megkurtítják az önkormányzatok támogatását

fogorvi.jpg

Tegnap is hozott több rendeletet a kabinet, ahol a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről döntöttek.

A járvány kellős közepén 600 milliót elvontak az önkormányzatok működési támogatásából, pont amikor helyben például plusz feladatai lennének a lakosság ellátása (például a gyermek étkezés területén) kapcsán.

A háziorvosok egyelőre még javarészt felszerelés nélkül kénytelenek küzdeni a kór ellen, amelyre hétfőtől ígértek némi gyógyírt.

A vészhelyzetben rendeletileg szüntették be a fogorvosi beavatkozásokat, egyelőre az alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.

Az egészségügyi rendszer terhelésének csökkentése és az emberek kontaktálásának jegyében felfüggesztik a népegészségügyi szűrővizsgálatokat, hogy kapacitásokat biztosítsanak a járványügyi védekezésre.

Ami mindenkit érint, a miniszter kihirdette, hogy a veszélyhelyzet végéig el kell halasztani az ütemezett műtéteket a sürgőssé váló műtétek kivételével.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1215522990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása