HA MENZAKOSZTOT KÉRSZ ÉRDEN: A minisztérium kiszállítást javasol
2020. március 15. írta: BoldogÉ

HA MENZAKOSZTOT KÉRSZ ÉRDEN: A minisztérium kiszállítást javasol

menza-24-hu.jpg

Az iskolák bezárásának van egy meglehetősen komoly aspektusa, az iskolai menza.

Egy pillanatra most tekintsünk el az önkormányzatok és tankerületek illetve a szolgáltató cég szerződésének részleteitől (habár nem lesz egyszerű azt optimálisan megoldani, annyira bonyolultak), koncentráljunk csak a gyerekekre, akik igénybe vennék.

Az Emberi Erőforrások Minisztáriuma ebben a helyzetben is azt gondolja, hogy a gyermekétkeztetés biztosítása az adott településen intézménytípustól függetlenül önkormányzati feladat, ebben vitának helye nincs. A főzésre jelenleg is használt konyhák továbbra is rendelkezésre állnak, a gyermekek étkeztetése azonban nem történhet az oktatási-nevelési épületekben. 

Mondjuk azt nem mondják meg, hogyan biztosítsák azon gyermekek számára, akiknél ez indokolt, annyit mondanak, hogy a helyben lehetséges legoptimálisabb módon kell biztosítani az étkezés lehetőségét, és erre például a kiszállítást javasolja.

Ezzel nyilván feladta a leckét a szolgáltatóknak, mert csakúgy, leakasztani sofőröket illetve megoldani a rendelések begyűjtését, a lakásokba történő bejutást, nem lesz egyszerű feladat.

Reméljük néhány nap után, ez gördülékenyen fog működni. Szeretnénk mindenkinek a türelmét kérni hozzá, ebben a helyzetben legyenek kicsit megértőek.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8715523980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása