ARADSZKIÉK MAGUK VÁLASZTJÁK “KIRÁLYNAK” ORBÁNT! Az ellenzék így nem akarja
2020. március 22. írta: BoldogÉ

ARADSZKIÉK MAGUK VÁLASZTJÁK “KIRÁLYNAK” ORBÁNT! Az ellenzék így nem akarja

kiraly_orban-aradszki.jpg

Hétpárti egyeztetést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a koronavírus elleni védekezésről szóló, a kormány által előterjesztett törvényjavaslatról a holnapi napra.

Egy közös közleményben az ellenzéki pártok azt kezdeményezték, hogy még a hétfői plenáris ülés előtt legyen egy valamennyi parlamenti frakció részvételével zajló egyeztetés a kormánnyal a felhatalmazási törvényről.

Ennek azért van jelentősége, mert a parlamentben a kormány már a jövő héten el akarja fogadni a törvényt, amihez a jelenlévő képviselők négyötödének támogatása szükséges.

Most úgy tűnik az ellenzéki pártok nem adják a nevüket hozzá, legalábbis a 444 összeállításából ez derül ki.

MSZP: Nem szavazzuk meg Orbán teljhatalmát

DK: Ilyen egyetlen uniós államban sincs

Jobbik: Semmi nem indokolja, hogy Orbán Viktornak élethosszig tartó felhatalmazást adjunk

LMP: Nem adhatunk biankó csekket

Párbeszéd: Maximum 90 napra

És mit mond erről a kormányzó erő?

A Fidesz szerint ez nem a politikai viták ideje, Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője elég világosan fogalmazott: ha az ellenzék nem támogatja a házszabálytól való eltérést (ehhez négyötöd kell), 8 nappal később, március 31-én kétharmaddal akkor is meg tudják szavazni a törvényt. Ennyi!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr515545612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása