PONTOS INFÓK AZ ÓVODAI ÉS ISKOLAI BEIRATKOZÁSRÓL ÉRDEN! Ezeket kell tudni
2020. április 03. írta: Smitt Róbert Író

PONTOS INFÓK AZ ÓVODAI ÉS ISKOLAI BEIRATKOZÁSRÓL ÉRDEN! Ezeket kell tudni

erdi_ovi2.jpg

Ebben a járvány sújtotta időszakban sem áll meg az élet, a gyerekeknek óvodába és iskolába kell majd járniuk. Reméljük, a most beiratkozó gyerekek már “normális” állapotok között kezdik meg tanulmányaikat.  A vészhelyzetre való tekintettel a 2020/2021-es évre történő óvodai és iskolai beiratkozás következőképpen alakul Érden.

Az EMMI határozata alapján, a veszélyhelyzetre tekintettel az óvodai beiratkozások a következőképpen alakulnak:

Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, szándékának bejelentését a kötelező felvételt biztosító óvoda nevének és címének megjelölésével, elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen –az általa választott óvoda vezetője 2020. április 17-ig fogadja.

A körzettel nem rendelkező óvoda az oda jelentkezők részére a beiratkozást. április 2 – április 20. között tartja. Az óvoda a szándéknyilatkozatok alapján folyamatosan elkészíti a beiratkozások időpontjára vonatkozó beosztást, amelyről a szülőt haladéktalanul tájékoztatja. A gyermek felvételéről legkésőbb április 20-ig dönt, erről írásban értesíti a szülőt, és az érintett gyermek kötelező felvételét biztosító óvoda vezetőjét.

A kötelező felvételt biztosító óvoda április 21-ig hivatalból felveszi azokat a gyerekeket, akikről  nem érkezik jelzés arról, hogy más óvoda felvette. A felvételi döntésről értesíti a szülőt. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül sor.

Amennyiben a kötelező felvételt biztosító óvoda a felvételi kötelezettsége teljesítése után további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, a hozzá eljuttatott szándéknyilatkozatok alapján beiratkozási beosztást készít, ennek időpontjairól a szülőt tájékoztatja. A körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. április 30-ig dönt, és erről írásban értesíti a szülőt, a kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.

A szándéknyilatkozat kitöltéséhez tekintsék meg az óvodai körzeteket tartalmazó dokumentumokat, melyek elérhetősége awww.erd.hu/Intézmények/Óvodákoldalon található!

Az Érdi Kincses Óvoda (2030 Érd, Edit u. 3. tel.: 06/23/365-968) e-mail címe: kincses@erd.hu.

Az Érdi Szivárvány Óvoda (2030 Érd, Hegesztő u. 2-8. tel.: 06/23/372-506) e-mail címe: szivarvany@erd.hu.

A szándéknyilatkozat letölthető azerd.hu/Intézmények/Óvodákoldalon.

Az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai felvétele:

A sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő óvodába való felvételhez a szakértői bizottság javaslata szükséges.

Érdi Kincses Óvoda (2030 Érd, Edit u. 3.) és tagóvodáiban:

- azon sajátos nevelési igényű gyermekek nevelése, akik a megismerő funkció vagy a viselkedés fejlődésének tartós és súlyos rendellenességével küzdenek és/vagy integrálható beszédfogyatékosak (valamennyi tagóvodában és a székhelyóvodában),

- azok az integrálható, sajátos nevelési igényű gyermekek, akik érzékszervi fogyatékosak hallás tekintetében a Fácán Tagóvodában (2030 Érd, Fácán köz 33.) fejleszthetők,

- azok az integrálható, sajátos nevelési igényű gyermekek akik, értelmi fejlődésben akadályozottak vagy autista tüneteket mutatnak, az Ófalusi Tagóvodában (2030 Érd, Fő u. 12.) fejleszthetők.

Érdi Szivárvány Óvoda (2030 Érd, Hegesztő u. 2-8.) és tagóvodáiban:

- azon sajátos nevelési igényű gyermekek nevelése, akik a megismerő funkció vagy a viselkedés fejlődésének tartós és súlyos rendellenességével küzdenek és/vagy integrálható beszédfogyatékosak (valamennyi tagóvodában és a székhelyóvodában),

- azok az integrálható, sajátos nevelési igényű gyermekek, akik testi fogyatékossággal élnek az Érdi Szivárvány Óvoda székhelyóvodájában (2030 Érd, Hegesztő u. 2-8.) fejleszthetők,

- azok az integrálható, sajátos nevelési igényű gyermekek, akik érzékszervi fogyatékkal élnek (látás tekintetében) Kisfenyves Tagóvodában (2030 Érd, Erkel Ferenc u. 4.) fejleszthetők,

- azok az integrálható, sajátos nevelési igényű gyermekek, akik autista tüneteket mutatnak, a Tusculanum Tagóvodában (2030 Érd, Gárdonyi Géza u. 1/B.) fejleszthetők.

Német nemzetiségi óvodai nevelés a Pumukli Német Nemzetiségi Óvodában (2030 Érd, Riminyáki út 17.) biztosított.

Az általános iskolákba  hivatalosan a következőképpen lehet beiratkozni:

Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító általános iskolába szeretné a gyermekét beíratni, akkor a szándékát az iskola nevének és címének megjelölésével elektronikus úton, telefonon vagy különlegesen indokolt esetben személyesen is megteheti 2020.április 24-ig. Az olyan intézmények, ahol van KRÉTA, a felvételt azon keresztül bonyolítják le.

A körzettel nem rendelkező iskolák a beiratkozást 2020. április 6- és április 24 között tartják. Ezek az intézmények a felvételről április 27-ig döntenek, erről írásban értesítik a gyermeket nevelő szülőt, szülőket.

A kötelező felvételt biztosító iskola, ha más intézménybe nem vették fel, április 28-ig felveszi a gyermeket és írásban értesíti a szülőt.

A kijelölt iskola április 28-ig  hivatalból felveszi a saját nevelési igényű gyermeket is, és erről írásban értesíti a szülőket.

Az általános iskolai körzetekről ide kattintva tájékozódhat.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4715586434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása