EGYELŐRE ÉRD KÖRNYÉKÉN SENKI NEM SZIGORÍT! Mindenki “elégedett” a koronások számával
2020. április 17. írta: Smitt Róbert Író

EGYELŐRE ÉRD KÖRNYÉKÉN SENKI NEM SZIGORÍT! Mindenki “elégedett” a koronások számával

korl_hetv.jpg

Budapest után Pest megyében a legtöbb a koronvírussal fertőzött emberek száma, összesen 259.  Érden kívül, megnéztünk pár települést, milyen intézkedéseket hoztak mostanában, és hogy szigorítanak-e a hétvégén.

Tárnokon nem találtunk információt plusz korlátozásról.

Diósdon nem terveznek plusz szigorításokat, viszont Spéth Géza polgármester azt írta a Facebookon, hogy az elmúlt héten további két ember került járványügyi megfigyelés alá, így jelenleg 6 személy van karanténban a településen. A korábban karanténba került személyek kötelező járványügyi megfigyelési határideje lejárt.

Valamint Diósdon varrják a maszkokat a lakosság részére, csak igényelni kell, és megkapják a rászorulók.

Százhalombattán sem találtunk információt hétvégi szigorítással kapcsolatban, viszont Vezér Mihály polgármester Facebook-oldaláról kiderül, önkéntesek és közös képviselők segítségével sterilizált, többször használható, mosható szájmaszkokat osztanak a lakótelepeken élők részére.

“A mai napon a segítők 1732 postaládába dobják be a maszkokat. Reményeim szerint a jövő héten megkezdhetjük a családi házas övezetben is az osztást. Mint korábban, minden maszk mellé egy közérthető használati utasítást is mellékelek. Kérem szíves türelmüket! A gyártás folyamatos, ahogy elkészül egy „nagyobb” darabszámú csomag, azonnal szállítjuk!” - írja a polgármester.

Törökbálinton 4 fő van hatósági karanténban jelenleg, a jelen helyzetben a polgármester egyelőre nem tervez szigorítást, mint írja:

Bízva a törökbálintiak felelős magatartásában, remélem, a továbbiakban sem kell a kormányrendeleten felüli szigorításokat bevezetni.

Fokozottan kérem, hogy a kirándulóhelyeket (Tópark, erdő) csak egyedül, illetve a szűk családdal és csak a legszükségesebb időkeretben látogassák.

Ugyanezt a fegyelmezettséget kérem Önöktől a piac látogatása kapcsán is. Egy családból lehetőleg egy fő érkezzen, a piac területén a szabályokat maximálisan betartva.

Az eddigi tapasztalatokhoz igazodva, április 24 napjától a korosztályos idősáv megváltozik. A 65 év felettiek 9-től 11 óráig, a 65 év alattiak pedig 11 órától látogathatják a piacot. Felhívom figyelmüket, a vásárlók előtt a terület 9 órától van nyitva, előtte kizárólag az árusok tartózkodhatnak a Művelődési Ház udvarán-írja Elek Sándor a Facebookon.

Úgy látszik, Érd szigorított a leginkább a megyében, a fentebb említett városokban nem érzik szükségességét a plusz szigorítások bevezetésének a polgármesterek. 

Jövő héten újfent dönteni kell majd, akkorra a helyzet bármilyen irányba megváltozhat.

Addig is, vigyázzunk magunkra, vigyázzatok magatokra!

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1215619690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása